Які ягоди допомагають знизити ризик серцевого нападу - відповідь вчених

29 серпня 2021, 00:57
Вчені вважають, що определенния ягоди роблять кровоносні судини значно більш еластичними і сприяють хорошій нормалізації артеріального тиску.
Ягода
Які ягоди допомагають збити ризик серцевого нападу - відповідь вчених / ua.depositphotos.com

У людей, які вживали багаті флавоноїдами ягоди, діагностувався низький кров'яний тиск. Про це повідомляє спеціалізоване видання Express з посиланням на дослідження вчених Королівського університету Белфаста.

Полуниця і чорниця багаті корисними рослинними сполуками під назвою антоціани, які надають ягодам яскраві червоні, сині і пурпурні відтінки. Вчені пов'язали ці сполуки з поліпшенням здоров'я людини.

В ході досліджень було виявлено, що у жінок, які вживали більше трьох порцій чорниці або полуниці в тиждень. Ризик серцевого нападу знизився на 34% в порівнянні з тими, хто з'їдав меншу кількість ягід.

відео дня

Крім того, вчені вважають, що антоціани роблять кровоносні судини більш еластичними і сприяють нормалізації артеріального тиску, що є одним з факторів ризику серцевого нападу. Дослідники припустили, що кишечник може частково відповідати за благотворний вплив флавоноїдів на кров'яний тиск.

читайте такожВбиває мільйони бактерій і яйця глистів: як правильно мити зелень і ягоди

Нагадаємо, раніше лікарі назвали суперпотужну ягоду, вживання якої допомагає знизити ризик хронічних захворювань, таких як хвороби серця, діабет, ожиріння і рак.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти