Яке на смак варення з троянд: факти про ласощі для ласунів здивують

8 червня 2023, 16:21
Інші ласуни, яким хочеться чогось такого собі, ні-ні, та й замислюються "Яке на смак варення з троянд". Главред розбирається в питанні.
Яке на смак варення з троянд: факти про ласощі для ласунів здивують
Для варення з троянд можна буде використовувати тільки рожеві або червоні троянди з яскраво вираженим ароматом / Instagram.com/rose_from_angelica/by.olhabohatyrova/

Якщо людині набридло їсти звичайне варення за типом, наприклад, малинового, то він може пошукати і інші варіанти - наприклад, яке варення можна зробити з пелюсток троянд. Нижче ми детально про це розповімо.

Які троянди можна використовувати для варення

Тут можна буде використовувати тільки рожеві або червоні троянди з яскраво вираженим ароматом і вкрай насиченим кольором. Ідеальним варіантом в цьому випадку є пелюстки запашної або чайної троянди. Крім чайної троянди в кулінарії використовуються пелюстки бутонів червоних троянд і шипшини. В окремих випадках можна також заважати між собою рожеві і червоні пелюстки (а потім вже додавати до них пелюстки шипшини). До слова, додаючи червоні пелюстки, пам'ятайте, що вони в достатній мірі дещо грубіше, ніж пелюстки рожевого кольору, і тому під час приготування неодмінно потрібно пробувати варення на смак, а пелюстки в ньому, відповідно, повинні бути ніжними і м'якими.

Чим корисно варення з пелюсток троянд

Завдяки ефірним оліям варення з троянд має протигрибкові та антибактеріальні властивості. Крої того, рожеве варення вкрай корисно для зміцнення ясен, в разі стоматиту, ларингіту або отиту. Таке варення також вкрай корисно для травної системи, якщо людина страждає від гастриту, виразки шлунка і дванадцятипалої кишки, холециститі. В кінцевому підсумку, засіб нормалізує роботу шлункової системи і іноді відновлює мікрофлору кишківника.

Як кажуть окремі експерти з харчування, регулярне використання варення з квіткових пелюсток оберігає судини від утворення в них склеротичних бляшок, а також перешкоджає спазмам судин головного мозку. Таке варення можна порекомендувати дітям − особливо при лікуванні ангіни і бронхітів, при простудних захворюваннях, болях в горлі.

Володіючи чудовими смаковими якостями, варення з пелюсток троянди дуже корисно при депресіях, хронічної втоми, дратівливості і безсонні. Деякі дієтологи кажуть, що таке ласощі здатне в значній мірі відрегулювати обмін речовин (і допоможе, відповідно, при схудненні). Вітамін В5 зі складу варення з троянд нормалізує обмін жирів, а також допомагає засвоєнню білків і вуглеводів. Ну і в кінцевому підсумку варення з пелюсток троянд можна сміливо давати дітям для боротьби з авітамінозом.

Яке на смак варення з троянд: факти про ласощі для ласунів здивують
Як правильно приготувати варення з троянд / Instagram / by.olhabohatyrova/

Варення з троянд рецепт

Ми вирішили розповісти про найпопулярніші рецепти цих ласощів.

По-перше, це варення з пелюсток троянд, засипаних цукром.

Що потрібно:

  • 250 грамів пелюсток троянд;
  • 500 грамів цукру;
  • половина чайної ложки лимонної кислоти.

Спершу пелюстки троянди потрібно подрібнити в блендері, засипати цукром. Додати лимонну кислоту, перемішати і поставити на маленький вогонь. Довести до кипіння, але кип'ятити не потрібно. Гаряче варення розлити по сухому посуду і стерилізованим банкам. Зберігати варення в холодильнику.

По-друге, це варення з пелюсток троянд, проварене двічі.

Що потрібно:

  • 300 грамів пелюсток троянд;
  • 300 грамів цукру;
  • лимонна кислота на кінчику чайної ложки;
  • 200-грамовий стакан води.

Пелюстки троянди потрібно покласти в окрему миску. У каструлі зварити цукровий сироп. У гарячий цукровий сироп покласти пелюстки троянд і добре перемішати. На повільному вогні проварити варення з пелюсток троянд протягом 30 хвилин. За 5 хвилин до кінця додати лимонну кислоту.

Дивіться на відео - "Як правильно сушити листя смородини і що потрібно встигнути садівникам до кінця літа":

Інші тексти:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти