Підвищує лібідо і захищає серце: яке сало вважається найкращим

14 травня 2023, 16:35
Де найніжніше сало у свині - несподівана відповідь здивує досвідчених гурманів.
сало
Яке сало краще: з прошарком або без / Фото ua.depositphotos.com

Сало незмінно користується відмінним попитом і народною любов'ю. Продукт давно зарекомендував себе з найкращого боку і є однією з найбільш популярних закусок.

Незважаючи на це у багатьох періодично виникає питання при виборі – яка частина свинини краще для сала.

Чому сало корисно

Неймовірно, але факт. Медики давно помітили, що помірне вживання свинячого жиру (того ж сала) благотворно відображається на функціонуванні передміхурової залози. При цьому помічений ще один "феномен", який характеризується підвищенням лібідо.

відео дня

Крім того, є точні дані про те, що сало також сприяє зниженню ризиків розвитку серцево-судинних захворювань, хвороб печінки.

Де найсмачніше сало

Не секрет, що гурмани вважають за краще ласувати салом, отриманим зі спини свинячої тушки, або з боковини. Ці шматочки і є найбільш смачними і ніжними. І пояснення тут просте - адже тут у свині найменш товста шкура. Інша справа сало, отримане з голови, шиї й щоковини. Тут свиняча шкірка досить товста, при цьому саме сало може відрізнятися жорсткістю.

Яке сало краще з прошарком або без

На кожну частину сала знайдеться свій цінитель. Комусь подобається ніжний шматочок зі спинки, а комусь до душі сало з м'ясними прошарками. Тут тільки варто враховувати те, що більш жорсткуваті шматки з товстою шкурою з шиї та щік зазвичай йдуть на приготування гарячих страв. При цьому сало, отримане з черевної частини, найбільш підходящим для вживання стає після певної термообробки.

Сало генеральське: у чому відмінність

Напевно кожному знаком специфічний вид сала, яке називають генеральським – товстий білий шар з рожевим м'ясним прошарком, або навіть з декількома по черзі. Його відмінна риса - наявність м'ясних прошарків. Звернемо увагу, що такого результату домагаються, дотримуючись спеціального режиму годування, при якому відгодівля чергується з голодуванням. А свою назву цей вид сала отримав через схожість з генеральськими лампасами.

Читайте більше:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти