Яке найкорисніше сало: хитрий фокус допоможе вибрати справжній делікатес

29 квітня 2023, 17:05оновлено 2 травня 2023, 23:02
Якої товщини має бути сало - справжні гурмани знають відповідь напам'ять.
Сало
Який шматок сала краще / УНІАН

При виборі сала варто покладатися не тільки на смак, але і прислухатися до порад досвідчених людей, які можуть допомогти у виборі якісного продукту. При цьому при виборі сала слід звертати увагу на зовнішній вигляд, а також на запах продукту. Це допоможе не помилитися при виборі й отримати якісний і свіжий "делікатес", адже питання про те, де найкраще сало у свині хвилює багатьох гурманів.

Який шматок сала краще

Попри багатство вибору варто пам'ятати основну "заповідь" гурмана: найбільш смачним вважається сало, отримане зі спини, а також з бічної частини туші. Велика перевага такого шматка - воно більш м'яке і має найменш товсту шкуру.

Не забувайте про те, що якщо ви зупинили свій вибір на салі з щоковини, шиї або голови, то воно виявиться більш жорстким, а також буде мати набагато більш товсту шкуру. При цьому отримати сало з м'ясними прошарками можна обравши продукт з черевної частини туші.

відео дня

Якої товщини має бути сало

Навіть за зовнішнім виглядом сала можна визначити приблизний вік свині, з якої воно було отримано. Зверніть увагу на товщину продукту – якщо вона не перевищує 4-6 сантиметрів, значить хрюша не була "пенсіонеркою".

Багато про що також скаже і шкурка - у не старих свиней вона світла, на відміну від старих особин. При цьому від покупки сала немолодої свині, а також з темною шкурою і зі щетиною краще утриматися.

Де найніжніше сало у свині

  • Якщо ви віддаєте перевагу ніжному і не жилавому салу, тоді кращим вибором стануть шматочки, отримані з боків і зі спини;
  • Для приготування гарячих страв зазвичай роблять вибір на користь продукту більш жорсткого - з шиї і щік;
  • У разі вибору сала для подальшої термообробки, зупиніться на шматках з черевної частини туші.

Яке найкорисніше сало

У кожного гурмана може бути свій індивідуальний смак, але є непорушні правила, які говорять про те, що для організму найбільш корисним є вживання солоного або маринованого сала. При цьому смажене або копчене сало може негативно позначитися на організмі і навіть стати джерелом проблем зі здоров'ям.

Читайте більше:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти