Яке тісто найкраще підходить для піци: не поступиться італійським рецептом

1 березня 2023, 11:44
Смачна, тонка і м'яка піца - мрія багатьох господинь і любителів. У новому матеріалі розповімо, як її зробити.
піца
піца / Фото pixabay.com

У рецепті приготуванні піци найважливіше - основа. Саме від неї залежать практично всі враження, які можна отримати від страви, адже тверда і прісна основа затьмарить будь-яку, навіть найсмачнішу начинку.

Яке тісто найкраще підходить для піци - безпомилковий вибір

Саме тісто відрізняє піцу від простого відкритого пирога, проте все одно кожна господиня вибирає на свій розсуд. Для того, щоб піца вийшла більш тонкою і хрусткою - можна скористатися готовим виставленим на продаж бездріжджовим листковим тістом. Воно ідеально підходить для піци.

Якщо ж хочеться більш пишну основу - можна скористатися дріжджовим тісто і або зробити його самостійно. Піца - це блюдо, яке не має одного універсального рецепта, тому тут кожен вільний вибирати за смаком і уподобаннями.

Як пом'якшити тісто для піци - уникаємо твердості

Тверда і жорстка основа в піці - справжня трагедія для кухаря, проте це можна виправити і уникнути. Причиною твердості може стати кілька факторів: це і термін придатності дріжджів, і склад борошна, і спосіб замішування. Для того, щоб основа не була твердою, варто дотримуватися кількох правил: після замішування тіста необхідно додати в нього трохи оливкової олії холодного віджиму, також маслом варто обробити деко. Крім іншого, перед приготуванням можна змастити краю піци жовтком, а після випікання пропарити її, накривши рушником на 5-7 хвилин.

Чому рветься тісто на піцу - причини головної проблеми

У приготуванні піци як і в житті - важливий баланс, вся справа в тому, що на правильність тіста впливає кількість вологи в ньому.

Дуже суха піца буде рватися, тому що для підтримки гладкості і еластичності не вистачає вологи. Однак не все так просто. Якщо перевищити вологість тіста понад 70% - воно також буде рватися і стане неможливим до розтягування. Тому варто витримати рівень вологи в межах 60-70%.

Також вам може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти