Який ефект сливи: найкращий друг для тих, хто худне

20 липня 2023, 23:53оновлено 21 липня 2023, 10:45
462
Слива має багато переваг для здоров'я.
1689886382-9979.jpg
Слива є джерелом антоціанів. Фото Pixabay

У всьому світі вирощується понад 2000 сортів сливи. Сливи, мало того що дуже смачні, вони ще мають безліч переваг для здоров'я.

Так, наприклад, вітамін С, що міститься в сливах, допомагає вашому тілу нарощувати м'язи, формувати кровоносні судини, відновлюватися, а також корисний для ваших очей.

відео дня

Чим корисна слива

Що робить слива з організмом?

1. Знижує артеріальний тиск

Згідно з дослідженням 2010 року, учасники, які пили сік з чорносливу та їли чорнослив, мали нижчий артеріальний тиск, ніж контрольна група без чорносливу.

2. Захищає від пошкодження клітин

Чим корисна слива червона? Антоціани - червонувато-синій пігмент у сливах - можуть допомогти видалити шкідливі вільні радикали. Це, в свою чергу, допомагає захистити ваше тіло від пошкодження клітин, що в свою чергу може вберегти вас від важких хронічних захворювань.

3. Ідеально підходить для схуднення

Хочете скинути вагу і зменшити талію? Дослідники з Ліверпульського університету розділили 100 людей із зайвою вагою на дві групи. Одна група їла чорнослив щодня протягом 12 тижнів, а контрольна група цього не робила. В середньому ті, хто приймав чорнослив, втратили 2 кілограми і сантиметр талії.

4. Низькокалорійний

Невелика слива, що містить 30 калорій, є не тільки відмінною закускою, але і допомагає вгамувати тягу до солодкого. Маючи це на увазі, сливи можуть бути ідеальними для тих, хто сидить на дієті або хоче скоротити споживання калорій.

5. Відмінно підходить для здоров'я кісток

Згідно з дослідженням, проведеним університетами штату Оклахома та Флорида, суб'єкти, які їли чорнослив та приймали добавки з вітаміном D та кальцієм, значно покращили щільність кісток у хребті та передпліччях порівняно з групою, яка їла сушені яблука та приймала ті самі добавки.

6. Чим корисні сливи для кишечника?

Сливи наповнені харчовими волокнами, і добре відомо, що після сушіння отриманий чорнослив допомагає при запорах. Насправді, недавнє дослідження показало, що група з 51 людини (всі дорослі), які страждали запорами, відчули полегшення симптомів після вживання слив.

7. Покращує пам'ять і здоров'я мозку

Дослідження Гарвардського університету в галузі охорони здоров'я показали, що антиоксиданти можуть уповільнювати розвиток хвороби Альцгеймера. Сливи, багаті антиоксидантами, також містять антоціани та кверцетин, які корисні для підтримки здоров'я мозку.

Вас також може зацікавити:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти