Який напій підходить до полуниці: як відчути дивовижну солодкість від ягоди

24 травня 2023, 16:41
У самий переддень літа, коли прилавки у фруктових відділах магазинів заповнюються полуницею, саме час подумати - "Який напій підходить до полуниці?".
Полуниця
Полуниця / Колаж Главред,Instagram.com/nao_ya_0821, snarlota

Як їсти полуницю, щоб було смачно - це питання потребує детального обговорення. Як кажуть знаючі люди, можна використовувати легкі спиртні напої. В першу чергу, звичайно, ігристі вина (можна навіть без ананасів). Далі - з полуницею добре йдуть вина звичайні. Причому тут не грає особливою різницею, дороге це марочне вино або звичайне столове, червоне або біле, сухе або десертне (і так далі). Вино зазвичай розкриває смак полуниці як ніякий інший напій. Кріпленим вином (портвейном або вермутом) також можна запивати полуницю.

Не потрібно забувати і про ягідне вино (наприклад, ожиновн). Воно не таке міцне, ніж Виноградне, і прекрасно підійде в якості подарунка з якого-небудь святкового приводу.

Якщо з тих чи інших причин алкоголь в якості подарунка не доречний, то можна в комплекті з полуницею піднести свій вибір на прохолодних напоях. Букет з полуниці прекрасно поєднується з соками, смузі, молочними коктейлями, компотами і морсами.

Полуниця з молоком користь

Коли на вулиці дуже жарко, то мало кому хочеться їсти гарячі супи або борщі. Але ж завжди можна приготувати повноцінне обідню страву з полуницею. Для того цього потрібно взяти 500 грам полуниці і дві склянки охолодженого молока.

Далі - полуниця з молоком має досить низьку калорійність (всього 41 кілокалорію) і прекрасно підходить тим, хто стежить за своєю вагою.

До слова, якщо в молоко з полуницею замість цукру додати мед, то отриманий напій зможе зміцнити імунітет і благотворно подіяти на нервову систему. І так - зазвичай полуницю радять їсти з обережністю тим, хто страждає підвищеною кислотністю шлунка. А в поєднанні з молоком така проблема в певних випадках нівелюється.

Полуниця
Полуниця добре поєднується з різними напоями / Instagram.com / melnichuk_anita,

Чи можна полуницю запивати водою

Як кажуть експерти, якщо запивати полуницю достатньою кількістю води, то оксалати (кам'янисті речовини, які утворюються під впливом щавлевої кислоти) зможуть вільно проходити через сечостатевий тракт, але при цьому на нього ніяк шкідливо не впливають.

Є думка, що дія щавлевої кислоти можна нейтралізувати також за допомогою ніжок полуниці. Для цього потрібно взяти одну-дві столові ложки свіжих або сушених ніжок полуниці, а потім залити 300-400 мілілітрами окропу, настояти в посуді під кришкою п'ятнадцять-двадцять хвилин і приймати цей настій протягом дня.

Вас можуть зацікавити такі новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти