Який обігрівач краще та економніше: ТОП-6 варіантів для будинку

27 липня 2022, 08:30
6028
Вибираючи обігрівач варто враховувати ряд факторів, перед тим як вирушати в магазин.
Обігрівач
Який найефективніший обігрівач - складено ТОП-6 / Pixabay/BixRox

В Україні в розпал літнього періоду спостерігається істотне зростання попиту на товари обігріву. У торгових мережах говорять про те, що в липні відзначений підвищений попит на обігрівачі всіх типів. Ймовірно, він викликаний прогнозами експертів щодо майбутнього опалювального сезону.

Відзначається, що вже спостерігається ажіотаж – зростання в 20 разів запитів на обігрівачі, що є безпрецедентним. Розглянемо питання, який обігрівач краще і економніше.

Інверторний кондиціонер

Є надійним рішенням, яке збереже ваші гроші. Одна з головних переваг – невелике споживання електроенергії. Крім того, якісна техніка прослужить довго вірою і правдою. Серед головних недоліків виділяють те, що сам кондиціонер – річ не дешева. Крім того, ви ще розщедритеся на його установку, а також на періодичне обслуговування. При цьому будьте готові до того, що кондиціонер є складним електронним пристроєм. Тому ймовірні перепади і скачки напруги згубно впливають на його "мізки".

кондиціонер
Що краще використовувати для обігріву приміщення: тепло від кондиціонера / прес-служба

Масляний обігрівач

Один з найбільш поширених видів обігрівачів. Часто можна побачити, як в будинку і на дачі, так і в офісі. Серед основних переваг виділяють те, що масляний обігрівач не випалює кисень. Також відрізняється значною пожежобезпечністю, адже в конструкції передбачений як термостат, так і вбудований таймер. Однак він має і суттєві недоліки. Всі, хто використовує масляний обігрівач знають, що це досить громіздка і важка річ. Також для максимального нагріву буде потрібен певний час. А через високу температуру не підходить для кімнат, де знаходяться діти.

Обігрівач
Кімнатні обігрівачі нового покоління: що потрібно знати / Olx/8dbbi

Електричний конвектор

Фахівці кажуть, що за технічними параметрами конвекторний обігрівач можна порівняти з простим масляним обігрівачем. Головною перевагою називають те, що є можливість його використання як основної системи опалення. Крім того, він також оснащений спеціальним обмежувачем, що дає можливість залишати прилад постійно підключеним до мережі. Однак можна знайти і недоліки, серед головних – велике споживання електроенергії і хоч і невелика, але сушка повітря.

конвектор
Конвекторний обігрівач: про що важливо пам'ятати

Тепловентилятор

Мабуть, є найбільш простим і дешевим видом обігрівача. Він досить компактний і легкий, що робить його ідеальним при переїзді. Однак практично всі, хто коли-небудь ним користувався, пам'ятають запах висушеного пилу, який дає "вітродуйка". Пояснення просте, адже принцип його роботи полягає в надходженні повітря на гарячу спіраль, яку вентилятор поширює по кімнаті. При цьому дискомфорт може створювати шум від роботи вентилятора. Під нього буває заснути вкрай проблематично.

Тепловентилятор
Тепловентилятор - обігрівач економний? / Olx/of1r0

Інфрачервоний обігрівач

Багатьом відомий як обігрівач УФО. З усього вибору обігрівачів його можна назвати найбільш енергозберігаючим і розумним. Адже на відміну від всіх конкурентів УФО нагріває не кімнату з холодними стінами, а тіло або предмети, які потрапляють в зону його дії. Його принцип дії нагадує сонячні промені, коли тепло поширюється в поле їх дії. Серед недоліків можна назвати те, що якщо наблизиться до нього впритул, що можна отримати опік на тілі.

Інфрачервоний обігрівач
Який обігрівач краще для квартири - порівнюємо відгуки / Ufoshop.net.ua

Керамічна панель

Цей обігрівач так називають через те, що його фасадна панель зроблена з матеріалу кераміки. Однак це відразу говорить і про його головний недолік – кераміка в будь-якому місці буває досить крихкою. Досить згадати про сколи на плитках у ванні або на кухні. Те ж саме може бути і з панеллю, якщо її випадково зачепити важким предметом. При цьому найчастіше його потужності не вистачає для повного обігріву приміщення. Серед основних плюсів - керамічний обігрівач дозволяє поєднує інфрачервоний і конвективний обігрів.

Керамічні панелі
Обігрівач з малим споживанням енергії - що таке керамічні панелі

Правильний вибір обігрівача: що потрібно пам'ятати

Переймаючись питанням, що краще використовувати для обігріву приміщення, варто враховувати ряд факторів, перед тим як вирушати в магазин. Багато що залежить від площі приміщення, а також того, чи є він основним або допоміжним опалювальним приладом.

Якщо говорити про економічність обігрівачів, то найбільш прийнятним є конвектор або інфрачервоний обігрівач. Особливості конструкції дозволяють працювати через спеціальний електронний терморегулятор, що дозволить заощадити на рахунках за електрику.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти