Який сир найкраще підходить для піци: як зробити ідеальну домашню піцу

3 червня 2023, 14:24оновлено 6 червня 2023, 08:10
Сир - головний герой улюбленої італійської страви - піци.
1685790505-8753.jpg
Піца - улюблена страва багатьох людей по всьому світу / Фото Pixabay

Від хрусткої скоринки до пікантно-солодкого томатного соусу піца — це італійська класика, яка стала однією з найулюбленіших і найпопулярніших страв у світі.

Піца народилася в Неаполі, через потребу в зручній і швидкій їжі, приготовленої з недорогих інгредієнтів. Хоча ви можете приготувати власний томатний соус і навіть скоринку для піци, вам неминуче доведеться придбати трохи сиру для домашньої піци - зрештою, це зірка цієї страви.

Який сир дуже добре плавиться? Від класичної моцарели до більш унікальних сирів, таких як козячий та буррата, є кілька різних видів сиру, які можна використовувати як доповнення до піци. Незалежно від того, чи хочете ви простий пиріг з пепероні або більш складний рецепт з карамелізованою цибулею та інжиром, найкращий сир — це перший крок до приготування ідеальної піци.

відео дня

Сир для піци - Моцарела

Моцарела, без сумніву, є найбільш часто використовуваним сиром для піци. Традиційна піца в Неаполітанському стилі майже завжди вимагає використання моцарели. Насправді, щоб піца вважалася справжньою неаполітанською піцою, правила вимагають використання моцарели. Цей м'який і білий сир відомий своїм вершковим смаком і тягучою текстурою, що робить його одним з кращих сирів для плавлення.

Два найпоширеніші види моцарели, які використовуються для приготування піци, — це fior di latte, який виготовляється з коров'ячого молока, і моцарела з молока буйвола - буффала. Окрім того, що моцарелла є твердим джерелом білка, вона також має нижчий рівень натрію, ніж більшість інших сирів. Незалежно від того, готуєте ви традиційну піцу "Маргариту" або стандартний сирний пиріг, моцарела — чудова основа, яку можна залишити такою, якою вона є, або використовувати з іншими сирами та начинками.

Проволоне

Хоча сир проволоне зазвичай використовують для бутербродів, він також може стати чудовим доповненням до пікантної сирної піци. Проволоне - це напівтвердий сир, який дуже універсальний. Хоча це чудовий плавильний сир, його також можна вживати в холодному вигляді. При цьому існує різниця між різними видами проволоне: одні краще підходять для одних страв, ніж інші.

Наприклад, делікатесний проволоне набагато краще плавиться, що робить його ідеальним вибором для вашої класичної піци з сиром. Він має дуже м'який смак, тому в поєднанні з іншими інгредієнтами аромат не перебиває всю піцу. Однак проволоне "пікканте" має більш гострий смак, що робить його більш придатним для класичної сирної тарілки. Крім того, як і пармезан, його можна натерти на тертці для додаткового аромату піци. Проволоне - відмінний варіант і сир для піци "4 сиру".

1685791718-4999.jpg
Моцарела буффала - найкращий друг домашньої піци. Фото Pixabay

Чеддер

Від виразного жовтого кольору до гострого та яскравого смаку, сир чеддер є улюбленим для всього, від піци до макаронів з сиром. Чеддер є популярним сиром для приготування їжі через те, що він плавиться до однорідної і кремоподібної консистенції, не втрачаючи свого смаку. Оскільки чеддер може відрізнятися за різкістю, важливо знати, з яким саме чеддером ви працюєте, перш ніж збирати піцу.

Наприклад, якщо ви хочете більш м'яку і просту піцу, вам слід уникати використання дуже гострого сиру чеддер. Однак, якщо ви хочете, щоб смак був яскравим і насиченим, чим гостріше, тим краще. Майте на увазі, що в дуже гострому сирі чеддер менше вологи, ніж у звичайному чеддері, тому ви можете виявити, що при приготуванні в духовці він плавиться інакше. Для начинки прекрасно поєднується все, від пепероні до халапеньо.

Рікота

Вершковий сир для піци - це рікота. Це пухнастий і м'який сир, який додає контрасту текстурі та смаку піци. У сирі рікота менше жиру, ніж в інших сирах, і він також є гідним джерелом білка. Що стосується начинки для піци, рікота найчастіше добре поєднується з піцою б'янка (також відомою як біла піца), яку кладуть поверх інших сирів, таких як моцарела, проволоне або Фонтіна. Крім того, рікотта може бути відповіддю на питання: "Який сир кладуть в бортики піци".

Оскільки рікота дуже вершкова, це ідеальний сир для поєднання зі спеціями. Це допомагає створити збалансований смаковий профіль, який все ще має легкий ефект. Хоча ви можете використовувати традиційний томатний соус з рікотою, найкраще використовувати оливкову олію та орегано.

Гауда

Гауда - це голландський сир, який може мати абсолютно різний смак, текстуру та запах залежно від того, як довго він витримується. Коли справа доходить до приготування піци з сиром Гауда, "старший" сир - найкращий через його міцний смак.

У будь-якому випадку, сир Гауда також стане відмінним варіантом.

Вас також може зацікавити:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти