Яку біду може накликати залишений на ніч ніж на столі: народні прикмети та забобони

5 грудня 2022, 00:30
З давніх давен прийнято прибирати ніж зі столу, щоб уникнути всіляких неприємностей.
Яку біду може накликати залишений на ніч ніж на столі: народні прикмети та забобони
Залишений ніж на столі - погана прикмета / ua.depositphotos.com

Споконвіку наші предки вірили у різноманітні прикмети, пов'язані з темним часом доби. Є дуже багато забобон, які забороняють робити деякі речі вночі. Так, багато хто знає, що ввечері не можна виносити сміття з будинку, не можна прибирати, а також давати гроші в борг. Є ще одна містична прикмета, пов'язана з темним часом доби. Кажуть, що не можна залишати ніж на столі на ніч, оскільки це може накликати біду. Главред розповідає, як виникла ця прикмета, і що може статися, якщо її не дотримуватись.

Повір'я виникло ще в часи стародавнього світу

Ховати ножі від стороннього ока почали ще наші предки. Справа в тому, що в стародавні часи люди не зачиняли двері свого дому на замок. У зв'язку з цим до будинку міг пробратися будь-хто. Якщо ніж лежав на видному місці, то зловмисник міг використати його проти господарів дому. У такий спосіб ставалися різноманітні крадіжки. Тому люди ховалі ножі якнайдалі, аби в дім не прийшла біда. У наш час люди також вірять, що залишений на ніч ніж може накликати велике нещастя.

Що кажуть прикмети про залишений ніж на столі

  • Залишений на ніч ніж на столі може стати причиною сварок у родині. Ба більше, хтось із членів сім'ї може займатися рукоприкладством. Так, чоловік може бити дружину, а старші діти проявляти небувалу агресію, ображаючи молодших.
  • Якщо залишити на ніч ніж на столі, то зранку буде дуже сильно боліти живіт. Також хтось з домочадців може серйозно захворіти.
  • Забутий ніж на столі може спричинити безсоння. Якщо комусь із господарів дому все-таки вдасться заснути, то сон буде неспокійним, всю ніч снитимуться кошмари.
  • Домовий може порізатись залишеним ножем. Така подія дуже його засмутить і він стане робити всілякі пакості в будинку. Не дивуйтеся потім, що якісь дрібні предмети почали безслідно зникати чи падати.
  • Залишений ніж може потрапити в руки нечистої сили, адже після заходу сонця вона починає гуляти світом. Саме тому вночі в домі можуть бути чутні всілякі незрозумілі звуки.

Що робити, якщо нещастя вже прийшло в дім?

Якщо хтось із домочадців забув прибрати ніж зі столу і після цього в домі почалися всілякі сварки чи різко хтось захворів, потрібно терміново вжити заходів. Для початку потрібно сходити в церкву і помолитися. Також не зайвим буде, якщо ви принесете звідти свяченої води та освятите будинок. Окрім того, потрібно задобрити домового, аби він краще захищав дім. Просто залиште у спокійному та тихому місці якесь частування для нього, наприклад, печиво чи солодощі.

відео дня

Вас може зацікавити:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти