Яку капусту краще брати для голубців: вийдуть м'якими і соковитими

3 березня 2023, 14:05
У багатьох сім'ях України голубці - одна зі звичних страв раціону. Його можна зробити ще краще, якщо знати про декілька правил.
Постине голубці з гречкою на Великий піст рецепт
Постине голубці з гречкою на Великий піст рецепт / ua.depositphotos.com

Буває так, що голубці виходять сухими і жорсткими, але зрозуміти що важливіше в цій страві з інгредієнтів - практично неможливо. Однак фарш сам по собі більш простий в приготуванні, а значить - потрібно шукати причину в капусті.

Яку капусту краще брати для голубців - перший крок до вдалої страви

Смакові якості голубців на 80% залежать від правильно обраної капусти. Кулінари стверджують, що найкраща капуста - це, звичайно, білокачанна. Також можна використовувати пекінську.

В основному, найкращий варіант - це, все ж, молоді капустяні листи липневої або серпневої капусти.

Як зняти листя з качана капусти для голубців - правильний лайфхак

Способів зняти листя з капусти - досить багато. Хтось запікає її в духовці, Хтось гріє в мікрохвильовці, хтось заморожує.

Однак одним з найдієвіших способів є наступним - капусту необхідно проварити, а потім акуратно зняти з неї листи. Для цього частіше за все вирізають корінь повністю, а хтось просто вставляє в нього ніж.

Скільки варити капусту на голубці - оптимальний час

Для того, щоб відварити листи капусти на голубці, необхідно відварити капусту. Зробити це просто: в киплячу підсолену воду у великій каструлі опустіть головку капусти. Ідеальний варіант - це коли капуста поміщається повністю. Для кожної капусти час унікальний. Той, хто готує її побачить, коли листя почнуть відділятися самостійно. Важливо зняти перші 3-5 листів за допомогою виделки, а потім дістати головку з води і продовжити варити листя близько 2-3 хвилин. Потім повернути капусту в воду й продовжити процедуру таким же чином.

Також вам може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти