Яку рибу найкраще робити в клярі: як приготувати хрусткі шматочки

9 серпня 2023, 15:40оновлено 10 серпня 2023, 16:27
Якщо ви збираєтеся смажити рибу, ми рекомендуємо уникати сортів з текстурою, що нагадує стейк.
риба
Для кращого обсмажування вам потрібно купувати шматочки товщиною менше 4 см / Колаж: Главред, фото: ua.depositphotos.com

Хоча завжди весело відправитися в місцеве кафе за смаженою рибою, чому б не приготувати її самостійно. Приготована вдома риба може бути навіть більш смачною і в підметки не годитися тієї, що приготували в кафе.

Але перш ніж почати, потрібно з'ясувати, яка риба краще підходить для смаження?

Тріска

Тріску часто використовують для приготування риби та чіпсів, оскільки вона ідеально підходить для панірування та смаження при високих температурах.

відео дня

Тріска може бути досить великою, тому при її покупці обов'язково перевіряйте рибу на свіжість, а також враховуйте розмір філе. Для кращого обсмажування вам потрібно придбати шматочки товщиною менше 4 см, які помістяться у вашій сковороді або фритюрниці, не торкаючись сторін і не перекриваючись.

Порада: що можна додати в кляр для риби?

Спробуйте воду замінити на курячий бульйон. Тобто розводьте борошно і яйце не водою, а курячим або м'ясним бульйоном. Смак буде більш насиченим.

Тилапія або сом

Якщо тріска не на ваш смак, спробуйте вирощену на фермі тилапію або сома. Обидві ці готові до смаження риби доступні на більшості ринків і дуже доступні.

Тилапія - це універсальна риба з м'яким смаком, яка дозволяє грати з різними приправами, начинками та кляром. З іншого боку, сом має сильніший смак, який пом'якшується паніруванням кукурудзяної муки. Обидві ці риби поставляються у вигляді філе без кісток, готового до смаження, яке ідеально підходить для більшості сковорідок.

Порада: Кляр для риби з майонезом

Як зробити кляр для риби з майонезом? Риба в цьому клярі стає дуже соковита і пікантна. Для його приготування потрібно змішати: майонез, борошно, яйце, воду, сіль і спеції за смаком.

Минтай

Минтай - доступна і бюджетна риба, яка є в будь-якому магазині, навіть найменшому. У минтая мало кісток, до нього відмінно прилипає кляр, а готується він швидко і легко.

Часто минтай продається в заморожених блоках, але все частіше можна знайти і охолоджені тушки. Минтай в клярі виходить хрустким зовні, але соковитим всередині. Часто для маринування минтаю достатньо тільки солі, перцю і спецій для риби.

Порада: повітряний кляр для риби

Щоб приготувати цей кляр, потрібно змішати пиво з молоком, борошном, содою і яйцями. Можна розділити яйця на білки і жовтки, збити білки в пишну піну і ввести в тісто перед смаженням на сковорідці. Тісто вийде пухнастим, повітряним і легким.

Як правильно смажити рибу в яйці?

Для цього найголовніше - розігріти сковороду і масло на ній. Тоді кляр прихопиться відразу, а не буде киснути на сковороді, втрачаючи свою "хрусткість". Для кожного шматочка, буде досить обсмажити його по 5-7 хвилин з кожного боку. Важливо викладати рибу на паперовий рушник, щоб вона ввібрала зайве масло.

Яку рибу не варто смажити в клярі?

Якщо ви збираєтеся смажити рибу, ми рекомендуємо уникати сортів з текстурою, схожою на стейк, включаючи:

  • Тунець
  • Риба-меч
  • Лосось

Через щільність і товщину цих видів риби при паніровці та смаженні у фритюрі вони, як правило, не готуються в центрі. Крім того, висока температура може призвести до їх висихання.

Вас також може зацікавити:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти