Яку рибу найкраще смажити на мангалі: 5 найсмачніших

5 липня 2023, 21:05оновлено 5 липня 2023, 22:05
5334
Для багатьох морепродукти - це улюблена страва, приготована на грилі: більша частина їх сезонна і, отже, найсвіжіша.
Риба-відмінне рішення для мангала
Риба - відмінне рішення для мангалу / Фото Pixabay

Життя прекрасне з мангалом: приємне шипіння, аромат диму, що розноситься по околицях, радість стояти на вулиці, можливо, босоніж, готуючи їжу, щоб поділитися з друзями та родиною.

Для багатьох морепродукти - це улюблена страва, приготована на грилі: більша частина їх сезонна і, отже, найсвіжіша.

Морепродукти та риба на грилі також є легкою закускою та чудовим доповненням до салатів та овочів на грилі. І найголовніше, оскільки морепродукти є нежирним джерелом білка, насиченого здоровими для серця омега-3 жирними кислотами, вони корисні для здоров'я.

відео дня

Яку рибу найкраще готувати на мангалі

Красиво приготоване на грилі рибне філе - це видовище, але, як відомо багатьом домашнім кухарям, це ще й справжній подвиг.

Беккі Селенгут, шеф-кухар і автор книги "Хороша риба: 100 стійких рецептів морепродуктів з Тихоокеанського узбережжя" каже, що ключем до успіху є вибір правильного виду риби, яка добре витримує смаження на грилі, і використання правильного методу приготування.

Яка риба найсмачніша на грилі? Більш жирна риба, така як кижуч, нерка або королівський лосось, найкраще підходить для гриля.

Селенгут каже, що ці сорти також мають те, що вона описує як "Океанський" смак. "Велика кількість жиру, як у лососі, має сильний аромат", - пояснює вона. "Це більш виражений смак океану, ніж сардини та скумбрія".

Дещо більш нежирна риба, така як палтус і тунець, також добре "працює" на грилі, але з меншою кількістю жиру і, отже, з меншим смаком. Але можна використовувати соуси, щоб оживити блюдо.

1. Лосось

Лосось має яскравий, свіжий смак, який ідеально підходить для приготування на грилі. Повний корисних жирів і багата білком, це легка, корисна риба. Стейки лосося, які зазвичай мають товщину від 5 до 7 сантиметрів, найкраще підходять для гриля — більш тонке філе, як правило, розвалюється. Червона риба на мангалі - страва тонка. Якщо залишити шкіру, риба буде триматися разом і не прилипне до гриля.

Риба на мангалі: маринад

Оскільки лосось має від природи насичений смак, простий соляний, перцевий та оливковий маринад — це все, що вам потрібно для смачної вечері з лосося на грилі.

2. Тунець

Його часто не помічають, але тунець з високим вмістом білка та здорового жиру є чудовим вибором для приготування на грилі. Смак винятковий, а тверда м'ясиста текстура приваблива. Вибираючи філе тунця для гриля, зверніть увагу на темно-червоний колір без темних плям.

Як і багато риб, тунець дуже нежирний і швидко висихає, тому використовуйте м'який маринад, щоб зберегти натуральні соки. Скільки за часом потрібно смажити рибу? Філе товщиною 2,5 см обсмажуйте на сильному вогні протягом 8-10 хвилин, щоб воно не пересмажилося. Так як тунець дуже пісний, його легко переготувати. Якщо він виходить сухуватим, подавайте його з соусом, лимонним соком або сальсою, щоб надати йому додаткову соковитість.

3. Креветка

Готуючи креветки, Селенгут використовує те, що вона називає правилом "C". "Коли ви бачите скручування креветок і все ще бачите внутрішню частину c, коли голова зустрічається з хвостом, зніміть її", — каже вона.

Від двох до п'яти хвилин, в залежності від розміру, — це все, що їм потрібно, поки зовні не з'явиться рум'яна кірочка. Ще краще, якщо шкаралупа не пошкоджена, оскільки вона може діяти як захисне покриття, яке запобігає перетравленню та зберігає аромат.

4. Ціла форель

Відмінна опція - риба на мангалі у фользі. Шеф-кухар радить людям їсти цілу форель, більш нежирну рибу, яку найкраще готувати у злегка змащеній фользі, щоб вона не розвалилася при перевертанні.

"Начиніть очищену форель свіжими ароматними травами, такими як естрагон, базилік та італійська петрушка, і кількома тонкими скибочками лимона", — каже вона. "Помістіть форель у фольгу змастіть рибу оливковою олією. Готуйте на грилі, час від часу перевертаючи, приблизно 20 хвилин або поки риба не почне лущитися при перевірці виделкою в найтовстішій частині".

5. Дорадо

Нежирна, щільна текстура дорадо робить її ще однією рибою, ідеальною для приготування на грилі. Вона не тільки багата білком і вітаміном B12, але її солодкуватий смак робить її універсальним вибором, який добре поєднується з багатьма різними гарнірами.

Щоб філе дорадо не висохло і не прилипло до гриля, змастіть його маслом. Помістіть філе прямо на гриль на сильному вогні хвилину-дві, щоб обсмажити, а потім відсуньте його від полум'я, щоб воно отримувало непряме тепло приблизно на 10 хвилин.

Коли справа доходить до м'яса, приготувати його на грилі відносно просто: виберіть улюблену нарізку, маринад або нарізане м'ясо і киньте його на мангал. Смажити рибу трохи складніше. Деякі види риби мають більш ніжні філе взагалі не підходять для смаження на грилі. Запам'ятайте, тверда, ситна риба, така як лосось, риба-меч, тунець, окунь і скумбрія, відмінно тримається на мангалі і чудово поєднуються з овочами і білим вином.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти