Кардіолог розповів, чим небезпечний наслідок низького тиску

25 грудня 2021, 22:53
15442
За словами лікаря-кардіолога з Німеччини Роберта Швінгера, знижений тиск, як правило, становить серйозну загрозу для літніх людей.
Тиск
Кардіолог розповів, чим небезпечний наслідок низького тиску / John Campbell / flickr.com

Знижений артеріальний тиск менш небезпечно, ніж гіпертонія, однак, тим не менш, воно може привести до серцевого нападу. Про це заявив лікар-кардіолог з Німеччини, член правління організації Bavarian Heart Attack Network Роберт Швінгер, повідомляє портал РИА Новости.

Медик спростував твердження, що знижений тиск всерйоз не впливає на здоров'я і захищає кровоносну систему і органи. За його словами, гіпотонія не вважається захворюванням, у зв'язку з цим немає точних даних про частку людей зі зниженим тиском.

Швінгер зазначив, що до симптомів гіпотонії відносяться шум у вухах, слабкість, головні болі, а також хитка хода і аритмія. Він додав, що гіпотензія може бути самостійним захворюванням: особливо у худих і високих людей, які не займаються спортом. Також її може викликати і дисфункція щитовидної залози, серцево-судинні захворювання і нейрогенні розлади.

відео дня

За його словами, знижений тиск як правило становить загрозу для літніх людей. Крім того, через запаморочення вони можуть втратити рівновагу і впасти, що може привести до серйозних травм.

Інша небезпека - серцевий апад. Медик пояснив, що перш за все, це стосується пацієнтів, які страждають на ішемічну хворобу серця.

читайте такожМедик назвав несподівану причину високого тиску

Нагадаємо, раніше повідомлялося про те, що дієтолог Світлана Фус попередила, що насіння льону протипоказані дітям до трьох років. Вони можуть нашкодити всім людям, у яких є камені в жовчному міхурі, і конкретно жінкам, у яких є гінекологічні захворювання.

До того Фус повідомляла, що є три важливих правила здорового харчування, перше — має бути гармонійне співвідношення енергії, яку людина отримує з їжею протягом дня, і енергії, яку він витрачає.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти