Кардіолог розповів, чому судини швидко старіють і як цього уникнути

22 серпня 2021, 05:02
Гарне кров'яний постачання допомагає людині уникнути безлічі хронічних хвороб - і тому за станами і еластичністю судин потрібно ретельно стежити.
Посудина
Судини / ua.depositphotos.com

Від чистих еластичних судин залежить хороше кров'яний постачання, що допомагає уникнути хронічних хвороб, а значить, і передчасного старіння. Про це говорить вчений-кардіолог з Німеччини, автор книги "збереження молодості зі здоровими судинами" Мартін Халле, повідомляє портал Greenpost.

"Наші судини доставляють кисень і поживні речовини до кожної клітини. Тверді, забиті артерії гірше забезпечують тіло кров'ю, а значить, прискорюють процес старіння. Відкладення в судинах можуть утворюватися поступово протягом життя, або швидше, за кілька років, це залежить від певних причин", - сказав він.

Халле перерахував п'ять основних факторів, які вкрай негативно діють на судини:

відео дня

Ожиріння. Жирова тканина провокує запальний процес, який пошкоджує внутрішні стінки судин. Відповідно, чим більше жиру, тим вище ризик отримати проблеми з судинною системою.

Холестерин. Відкладається в кровоносних судинах і утворює невеликі "острівці". Надлишок поганого холестерину може знизити прохідність судин.

Цукор. Високий рівень цукру в крові руйнує захисний шар судин і розчиняє їх клітини.

Гіпертонія. коли серце качає кров при високому тиску, стінки судин можуть не витримати і розірватися.

Хронічний стрес. Якщо організм постійно виділяє багато гормонів стресу, кров'яний тиск підвищується. Як уже згадувалося вище, це призводить до пошкодження судин.

читайте такожПро яку хворобу сигналізують судини-"зірочки" на тілі

Нагадаємо, раніше дієтолог Світлана Фус попередила, що не можна пити дуже багато зеленого чаю.

За її словами, у разі зловживання зеленим чаєм організм може отримати занадто багато дубильних речовин (танінів). Що, в свою чергу, викличе порушення балансу заліза.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти