Кето-дієта може призвести до семи небезпечних захворювань - дослідження

11 серпня 2021, 03:50
Попередні дослідження показали, що кетогенна дієта може бути корисна у разі низки хвороб. Тепер же вчені стверджують зворотне.

Кетогенна дієта
Кето-дієта корисна лише як частина комплексного лікування епілепсії / pohudejkina

Кето-дієта дуже популярна серед тих, хто хоче схуднути, але з'ясувалося, що вона не так безпечна, як її популяризують. Учені з'ясували, що вона може спровокувати сім небезпечних для життя людини захворювань, зокрема проблеми з серцем, нирками і розвиток деменції.

Кетогенна дієта передбачає зменшення в раціоні вуглеводів і щоденне вживання продуктів з високим вмістом жиру (авокадо, спаржа, сир, масло і м'ясо), а також морепродуктів, пише Express.

Зазначається, що попередні дослідження показали, що кето-дієта може бути корисна при цукровому діабеті та епілепсії, а також при певних видах раку і хвороби Альцгеймера. Нове ж дослідження наводить зовсім протилежні дані.

Спеціаліст з дієтології Лі Кросбі, який є менеджером програми навчання харчуванню в Міжнародному комітеті лікарів з відповідальної медицини (Physicians Committee for Responsible Medicine, PCRM), разом з командою дійшов висновку, що кето-дієта корисна лише як частина комплексного лікування епілепсії. В іншому ж вона підвищує ризик виникнення таких семи захворювань:

  • хвороби серця;
  • цукровий діабет;
  • Рак;
  • хвороба Альцгеймера;
  • ниркова недостатність;
  • захворювання нирок;
  • дефекти нервової трубки у новонароджених.

"Щойно організм переходить в стан кетозу, люди починають втрачати м'язи, сильно стомлюються і в кінцевому підсумку переходять в режим голодування", – підтвердила результати дослідження клінічний дієтолог, представник Академії харчування та дієтології в США Ліза Сімпермен.

читайте такожКето дієта: легке меню на 7 днів

Як повідомляв Главред, дієтологи розповіли, чому не худнуть на кето-дієті.

Покроковий гід по кето-дієті для початківців можна почитати тут.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти