Київська область впроваджує COVID-сертифікати на транспорт

10 листопада 2021, 21:04оновлено 10 листопада 2021, 22:02
Через погіршення ситуації з коронавірусом у Київській області вирішили посилити обмеження на користування громадським транспортом.
транспорт, карантин
Впровадили обмеження в Київській області / УНІАН

Через погіршення ситуації з коронавірусом у Київській області вирішили посилити обмеження на користування громадським транспортом. Нові правила набувають чинності вже з 13 листопада, повідомляє Telegram-канал Київської обласної державної адміністрації.

Починаючи з 13 листопада, щоб скористатися громадським транспортом у Київській області, необхідно мати при собі один з документів:

  • COVID-сертифікат, що підтверджує повний курс вакцинації;
  • негативний ПЛР-тест або експрес-тест, що були зроблені не пізніше ніж за 72 години до поїздки;
  • довідку про одужання від коронавірусу. У той же час вона повинна бути підтверджена в єдиному державному веб-порталі електронних послуг з використанням додатка Дія.

Дата скасування обмежень поки що невідома.

Вакцинація проти COVID-19 в Україні

Кабмін 22 вересня схвалив рішення, згідно з яким щеплення від коронавірусу в Україні стало обов'язковим для низки професій. В першу чергу вакцинуватися повинні працівники навчальних закладів, центральних органів влади та їх територіальних підрозділів, а також співробітники місцевих державних адміністрацій.

Глава МОЗ Віктор Ляшко раніше попереджав, що з 8 листопада вчителі та чиновники, які не вакцинувалися проти COVID-19, будуть відсторонені від виконання своєї професійної діяльності. Їх допустять до роботи після того, як вони вакцинуються. На час відсторонення вони не отримуватимуть зарплату і нарахування стажу.

У Міністерстві охорони здоров'я також зробили заяву, що з 9 грудня 2021 року набуває чинності оновлений наказ відомства, який передбачає розширення переліку професій, працівники яких мають вакцинуватися від COVID-19 в обов'язковому порядку.

Тепер щеплення потрібно робити і співробітникам підприємств, організацій та установ сфери управління органів центральної влади, працівникам закладів соціальних послуг та захисту прав людей, а також тим, хто працює на стратегічно важливих підприємствах.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти