Кліщі будуть обходити собаку стороною: як уберегти тварину від заразних комах

28 березня 2023, 22:19
Застосування спеціальних засобів і народних методів, а також регулярний огляд собаки після прогулянок допоможуть убезпечити вашого вихованця від цього шкідника.
Як уберегти собаку від кліщів
Як уберегти собаку від кліщів / pixabay.com

Кліщі можуть бути не тільки неприємними, але й небезпечними для здоров'я вашої собаки. Вони є переносниками різних інфекцій і захворювань, такі як бореліоз, енцефаліт та інші. Тому важливо вживати заходів для захисту вашого вихованця від цих шкідників.

Чим обробляти собаку щоб не було кліщів?

Один з найбільш ефективних методів - застосування спеціальних препаратів, таких як краплі на холку або спреї. Вони містять репеленти, які відлякують кліщів і захищають собаку на тривалий час. Крім того, є шампуні та кондиціонери з репелентами, які допомагають уберегти собаку від кліщів та бліх.

Також досить ефективно себе показують таблетки, але вони коштують набагато дорожче, ніж краплі і шампуні.

Як захистити собаку від кліщів народними засобами?

Існує безліч народних засобів, які можуть допомогти захистити собаку від кліщів. Наприклад, можна використовувати спрей з оцту і води, який потрібно розпорошувати на шерсті перед виходом на прогулянку. Також, можна використовувати трав'яні настої, такі як настій з часнику або ромашки.

Що лякає кліщів?

Кліщі не люблять запах олії чайного дерева або розмарину. Також, існують спеціальні нашийники, які містять репеленти і відлякують кліщів від собаки.

Як видалити кліща у собаки?

Якщо ви все-таки виявили кліща на вашій собаці, то необхідно негайно видалити його. Для цього можна використовувати спеціальний інструмент - пінцет або петельку для видалення кліщів. Не намагайтеся виривати кліща руками, оскільки це може залишити голову кліща в шкірі собаки. Після видалення кліща необхідно обробити місце укусу антисептиком.

Вам може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти