Кавоварка, кавоварка або турка: у чому найкраще готувати каву

5 листопада 2022, 22:10
Що краще - кавоварка або турка для приготування кави, залежить від способу приготування напою і індивідуальних смакових уподобань людини.
Кофемашина
Готувати каву в кавомашині зовсім не складно - автоматичний пристрій все зробить замість вас / ua.depositphotos.com

Каву можна назвати одним з найпопулярніших напоїв, який багато вживають практично кожен день. Якщо ви кавоман і раптом вирішили, що напій зі смажених і мелених зерен краще готувати вдома, а не за звичкою купувати в кафе або ресторані, то ймовірно цікавитесь, в чому можна готувати каву. Використовуючи декілька способів, кожен може приготувати для себе каву за смаком.

Що потрібно для приготування кави

Кава в зернах або відразу мелена?

Для початку треба вирішити, яку каву купувати - в зернах або відразу мелену. Часто кажуть, що кава зі свіжомеленого зерна має особливий аромат і буде смачнішою. Але тоді вам потрібна кавомолка. Краще взяти універсальну, щоб вибрати ступінь помелу кави. Не варто нехтувати цим моментом – для різного приготування напою потрібен особливий помел.

відео дня

Яка вода потрібна для кави

Будь-яких зайвих домішок і запахів в каві бути не повинно. Тому воду з крана краще не використовувати. Беріть бутильовану.

Як просто зварити каву в турці

Зварити каву в Турці можна всього за 15 хвилин. Беремо 2 чайні ложки меленої кави арабіка (рівно дві, без гірки) і 100 мл води.

Спочатку відфільтровуємо воду. Розмір турки - в залежності від того, скільки людей буде пити каву.

Далі перемелюємо каву в кавомолці і засипаємо її в звичайну мідну турку. Наливаємо воду (можете додати цукор) і ставимо її на маленький вогонь на газову плиту. Щоб ваша кава не втекла, потрібно постійно бути на кухні і далеко не відходити.

Коли напій почне закипати, його потрібно прогріти (але не кип'ятити) декілька хвилин.

Після цього знімаємо турку з плити і залишаємо напій на деякий час.

Далі - знову ставимо турку на плиту – кип'ятимо її вміст – прогріваємо декілька хвилин. Кількість таких підходів залежить від помелу кавових зерен і розміру турки. В цілому все займає 10 хвилин.

Зварену каву потрібно зняти з плити і залишити на кілька хвилин. Дайте настоятися напою, щоб зерна спустилися вниз турки.

Поки кава настоюється, налийте в чашки окріп, вони повинні прогрітися. Як тільки чашки нагрілися, окріп виливаємо.

Наливаємо каву з турки до чашок і подаємо гостям.

В якій кавоварці найсмачніша кава

Гейзерна кавоварка

Не знаєте, чим замінити звичну турку – можете купити гейзерну кавоварку. У неї проста конструкція, по суті, це електричний аналог турки. Складається з резервуара для води, ємності з кавою і відділення для готової кави (знизу вгору). Вода нагрівається, стає парою, проводиться через каву і конденсується вже вгорі як готовий напій. Цей принцип роботи називають гейзерним.

У такій кавоварці смак напою щільний і насичений. Смак здається більш цілісним, в ньому більш яскраво проявляються гіркота і кислинка.

Ріжкова кавоварка

Можна купити і ріжкову кавоварку. Вона коштує недорого, а деякі моделі готують навіть капучіно. Подібна кавоварка оснащена спеціальним знімним резервуаром у вигляді ложки з ручкою, туди засипається мелена кава або чалд – кавова таблетка. Вода заливається в бойлер, вона нагрівається, спеціальна помпа під тиском пропускає її через каву в ріжку, а вже з ріжка напій виливається в кухоль.

Найчастіше ріжкова кавоварка використовується для приготування еспресо. Залежно від типу, вона може бути з капучинатором, подачею гарячої води для чаю і володіти функцією автоматичного відключення. Її легше мити.

Однак такий пристрій більш гучний і габаритний.

Нерідко кавомани віддають перевагу саме ріжковим кавоваркам. Ніякої гущі немає, а смак кави виходить вишуканим і насиченим.

Капсульна кавомашина

Якщо ви цікавитеся кавою і хотіли б стати справжнім кавовим гурманом, але поки що не розбираєтеся в тонкощах і особливостях напою, можете придбати капсульну кавоварку.

У ній кава готується максимально просто. Капсульна кавоварка працює максимально просто - вона пропускає воду під тиском через спеціальну капсулу, яка може бути алюмінієвою або пластиковою.

Кавоварку такого типу можна купити в будь-якому гіпермаркеті. Причому коштує вона дешевше, ніж кавомашина.

Автоматична кофемашина

Любителям кави з свіжомелених зерен радять вибирати автоматичну кавоварку. Машина з приготування кави все робить сама. Достатньо засипати кавові зерна, щоб вона змолола потрібну кількість, відміряла порцію, утрамбувала її, пропустила через неї воду і вже налила вам готовий напій.

Кава виходить насиченою і ароматною з усіма смаковими особливостями і відтінками.

Яка кави буде найсмачнішою, яким способом і в чому її приготувати – вирішувати вам. Немає однозначної відповіді. У кожної людини свої переваги з приводу смаку напою. У будь-якому випадку, оптимальний варіант ви знайдете, спробувавши приготувати каву в кавоварці або автоматичній кавомашині.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти