Кавова гуща і зерна - знахідка для досвідченої господині: як їх використовують в побуті

4 вересня 2022, 15:59
Лайфхаки із застосуванням кави стануть справжнім скарбом.
Кавова гуща
Як використовувати кавову гущу і зерна в побуті / скріншот

Каву можна використовувати не тільки для приготування ароматного напою, але і з користю використовувати в господарстві. Зерна і заварка відмінно підійдуть для вирішення багатьох проблем.

Кава добре справляється як з нейтралізацією різких і неприємних запахів, так і може допомогти в саду.

Навіщо кладуть каву в холодильник і чому з нею миють руки

Прибрати небажаний запах з холодильника допоможуть кавові зерна. Досить розмістити в ньому ємність, наповнену зернами. Аромат кави займе лідируючу позицію, подарує відчуття приємної свіжості. Також подібним чином можна освіжити місце під раковиною, де зазвичай стоїть відро для сміття.

відео дня

Кава допомагає змити з рук їдкі запахи, наприклад риби або часнику. Для цього використовують кавову гущу в якості миючого засобу. Після такої процедури ручки будуть не тільки приємно пахнути, але також стануть ніжними, як після використання крему.

Кавовий порошок можна застосовувати як засіб для очищення посуду або раковини. Зерна підійдуть для миття кухлів, тарілок, також каструль і сковорідок з жировим або масляним нальотом.

Кава буде корисною при збиранні

За допомогою меленої кави і вологої губки можна згладити подряпини на меблях – стільницях, стільцях, ручках диванів, шаф і т.д. в цьому випадку кавовий порошок буде діяти як м'яке шліфувальний засіб. З огляду на фарбувальні властивості, подібний засіб застосовують тільки на темних предметах.

Щоб в кімнаті панував приємний аромат, паперові або тканинні пакетики, наповнені кавовими зернами, розміщують на полицях, стелажах або в шафах. Таким способом можна ароматизувати приміщення, одяг, білизну, Постільні приналежності.

Як використовувати кавову гущу в саду

Кавова гуща, маючи в своєму складі калій, фосфор, азот і мідь, служить ефективним добривом для рослинних культур. Особливо таку підгодівлю добре сприймуть плодові дерева і такі квіти, як троянди, гортензії, азалії, рододендрони.

Також каву можна використовувати для удобрення кімнатних рослин – троянд, фіалок, фікусів, папоротей. Кавова жижа застосовується не в чистому вигляді, а розведена водою або змішана з землею.

Вам може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти