Коли День Незалежності України в 2021 році: скільки вихідних і як будемо відзначати

30 липня 2021, 12:37
У 2021 році - незалежна Україна відзначає ювілей - 30 років
День Незалежності України
День Незалежності України / 24tv.ua

24 серпня - важливий день як і в історії становлення незалежної держави, так і для кожного українця. За самостійність країни у вирішенні державних питань, за рідну мову і територіальну цілісність боролися і продовжують боротися покоління.

Традиційно на День Незалежності влаштовують парад на Майдані Незалежності в центрі Києва. У багатьох містах в цей день проходять святкові концерти за участю зірок українського шоу-бізнесу.

відео дня

День Незалежності України: історія свята

Історія України бере свій початок з 9 століття - заснування Київської Русі. Однак після занепаду Русь розпадається на князівства, землі України, що входять до складу кількох держав. У 1919 році Україна увійшла до складу СРСР і до 20 століття не була незалежною.

24 серпня 1991 року Верховною Радою Української РСР державу Україна було проголошено незалежною, демократичною державою. День Незалежності з 1992 року – державне свято.

Коли День Незалежності України 2021
Акт проголошення дня Незалежності в 1991 році

Вихідні на День Незалежності

День 24 серпня оголошений державним святом, в цей день українці можуть насолодитися вихідним. У 2021 році цей день випадає на вівторок, тому свято Дня Незалежності відзначатимемо довгими вихідними: 21, 22, 23, 24 серпня.

читайте такожВихідні в серпні 2021: коли і скільки відпочиваємо на День Незалежності

Такий вікенд в кінці літа необхідно провести з максимальною користю. У дні святкування у багатьох містах проводитимуться ярмарки, урочисті заходи, виставки та флешмоби. А можна вирушити в невелику подорож.

Як відзначатимемо День Незалежності 2021

В рамках свята урочистостей, присвячених святу Незалежності, в Україні 23 серпня відбудеться саміт Кримської платформи. На захід приїдуть представники Польщі, Литви, Естонії, Британії, США.

Парад військ 24 серпня пройде на Хрещатику і Майдані Незалежності, а також сучасні зразки озброєння будуть показані на Михайлівській площі. Пройде і парад на Дніпрі з демонстрацією військової техніки на Київському річковому вокзалі і Трухановому острові. Подробиці про план святкувань, читайте в нашому матеріалі: День Незалежності 2021 Україна святкуватиме три дні - Зеленський.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти