Коли краще солити гречку, щоб вона виходила ще краще: 2 секрети

24 грудня 2022, 07:26
Розповімо про те, як зварити гречану кашу, від якої не зможе відірватись вся родина.
Скільки солити гречку при варінні
Скільки солити гречку при варінні / ua.depositphotos.com

Ця крупа відрізняється користю і легкістю в приготуванні, але не всі знають, як зробити її ще смачніше і навіть коли солити гречку під час варіння. Не всім відомі особливі секрети приготування каші, від якої неможливо відірватися. Про них ми розповімо далі.

Як варити гречку: 2 способи

Зварити гречану кашу, здавалося б, завдання просте і не вимагає особливих навичок. Для отримання смачної каші потрібно знати кілька способів, щоб вибрати найбільш підходящий:

  1. Варити гречку в каструлі або мультиварці можна засипавши крупу в холодну воду і дочекавшись повного випаровування рідини.
  2. Каша вийде, якщо засипати крупу в киплячу воду.

В обох випадках відповіддю на питання, як варити гречку на воді, буде дотримання пропорцій – на 1 склянку крупи знадобитися 2 склянки води. При дотриманні цього правила каша вийде ніжною і не дуже розвариться. Якщо ви хочете отримати ніжну кашу, то варто додати ще півсклянки води. Єдиним непорушним правилом є зменшення вогню під каструлею відразу після закипання води.

відео дня

Щоб отримати смачну кашу потрібно знайти золоту середину в описаних способах і в пропорції. Експериментуйте, щоб отримати найсмачніше блюдо.

Гречана каша: коли і скільки солити

Спецію завжди додають в процесі варіння каші. Деякі господині солять гречку на самому початку - під час змішування крупи і води. Цей спосіб підійде, якщо ви заливаєте гречку холодною водою і варите до повної готовності в мультиварці.

Також солити гречку можна відразу після закипання води, але перед додаванням крупи. Тобто, солять закипілу воду і тільки потім засипають крупу. При цьому всі пропорції зберігаються.

Солити гречку в мультиварці і каструлі потрібно, якщо ви будете робити солодку кашу з молоком або сухофруктами. В даному випадку кількість солі зменшується, щоб не було дисонансу зі смаком родзинок або яблук.

Скільки солі додавати при варінні гречки? Обсяг солі зменшується в 1,5-2 рази, якщо ви готуєте солодку кашу або молочний суп. Пізніше в неї додається цукор або згущене молоко.

При приготуванні традиційної каші на склянку крупи і дві склянки води додається 0,5 чайної ложки солі. Цей обсяг можна збільшити до 1-1,5 чайних ложок солі. Цей варіант підійде для любителів солоних страв.

Пропорції солі і гречки

Щоб каша вийшла смачною, м'якою і ароматною потрібно дотримуватися таких усталені пропорції:

  • На 100 грам гречки додають 0.25 чайної ложки солі.
  • На 200 грам гречки додають 0.5 чайної ложки солі.
  • На 300 грам гречки додають 0.75 чайної ложки солі.
  • На 400 грам гречки додають 1 чайну ложку солі.
  • На 500 грам гречки додають 1.25 чайної ложки солі.
  • На 600 грам гречки додають 1.5 чайної ложки солі.
  • На 700 грам гречки додають 1.75 чайної ложки солі.
  • На 800 грам гречки додають 2 чайних ложки солі.
  • На 900 грам гречки додають 2.25 чайної ложки солі.
  • На 1 кілограм гречки додають 2.5 чайних ложки солі.

Ви можете змінювати обсяг солі відповідно до смакових уподобань.

У деяких випадках сіль пропонується додавати в кашу після того, як вона готова. В цьому випадку блюдо не вбере в себе сіль і нерівномірно розподілитися. На тарілці буде дуже солона крупа разом з несолоною.

Знаючи, скільки солити гречку при варінні, коли додавати сіль і рецепт приготування можна створити смачне і ніжне блюдо, від якого буде без розуму вся сім'я.

Вам буде цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти