Коли найкраще пити квас: несподівані відомості про пінний напій

26 червня 2023, 16:08оновлено 27 червня 2023, 14:06
165
Коли на вулиці постійно спека за +30, рука мимоволі тягнеться до якого-небудь холодного напою. Главред розібрався в питанні: "Коли найкраще пити квас".
Квас
У квасі високий вміст кальцію-він корисний для зубів, волосся і нігтів. / колаж Главред, скріншоти YouTube / Смачна кухня / Сімейка s / Ripple

Чому постійно хочеться пити квас - ця тема не така не проста, як може здатися на перший погляд. Справа в тому, що цей напій допомагає перетравлювати жирні і білкові страви і балансує водно-сольові рівні в організмі. Завдяки вітамінному складу і виділяються під час бродіння кислот, квас сприятливо діє на кислотність шлунка і допомагає при гастритах, відновлює флору кишечника.

У деяких дослідженнях також згадується, що квас позитивно впливає на чоловічу потенцію. Достовірних підтверджень цьому факту немає, квас освіжає і бадьорить, а також відновлює сили організму.

Якщо ви хочете детальніше дізнатися про "квасну" тему, то прочитайте наш матеріал: Домашня окрошка на квасі: класичний та дієтичний рецепти.

Оскільки в квасі високий вміст кальцію, то він корисний для зубів, волосся і нігтів. Через присутність в квасі дріжджів, його важливо пити під час висипу, запаленнях, захворюваннях дихальних органах, а також, в окремих випадках, при атеросклерозі судин.

Що буде, якщо пити квас щодня

Добова доза квасу для дорослої людини становить не більше однієї склянки в день. Пити щодня не рекомендовано ще через те, що напій вживається холодним, що негативно позначається на роботі шлунково-кишкового тракту при частому вживанні.

Не слід також забувати, що квас через бродіння має невеликий відсоток алкоголю. І він може рости збільшуватися через спеку. Будь-які спиртні напої викликають проблеми з печінкою, а також провокують інфаркт або інсульт.

Квас
Квас небажано пити багато і кожен день / колаж Главред, скріншоти YouTube / Ripple

Коли не можна пити квас

Через вміст молочної та інших кислот в квасі, його не можна вживати людям, у яких діагностували гіперацидний гастрит і виразку – адже цей напій викликає печію і загострення симптомів хвороби.

При онкологічних захворюваннях, проблемах з жовчним або печінкою, наявності піску і каменів, сечокам'яної хвороби квас також слід або виключити з раціону зовсім, або пити потроху. Квас викликає бродіння кишечника, тому може викликати дискомфорт при порушенні його роботи, колітах і ентеритах.

Квас протипоказаний при алергії на дріжджі, злакові, при целіакії. Незважаючи на те, що вміст спирту в квасі невелике, при алергії на алкоголь його також не потрібно пити ‒ як і під час керування транспортними засобами. Вагітним жінкам і дітям у віці до п'яти років квас також не рекомендується вживати.

Промисловий квас, крім додаткової частини вуглекислого газу, Містить більше спиртних напоїв, а також хімічні підсилювачі смаку, кольору (найкраще віддати перевагу домашньому напою).

Дивіться на відео - "Чи дійсно морозиво і квас втамовують спрагу":

Вас можуть зацікавити такі тексти:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти