Коли найкраще пити молоко: відомості про біле частування здивують

27 червня 2023, 15:29оновлено 28 червня 2023, 13:54
Хто ж відмовиться в спеку випити стаканчик інший холодного, до ломоти в зубах, молока? Главред розібрався в питанні: "коли найкраще пити молоко?".
Молоко
Найкраще пити молоко замість коротких прийомів їжі / instagram.com/molokoferma / mother.ecoferma/ a2_moloko_ua/

Коли слід пити молоко ‒ в такій темі потрібно розібратися детальніше (так, щоб вживання білого ласощі було тільки на користь організму.

Коли краще пити молоко - вранці або ввечері?

Пити молоко можна і вранці, і вдень, і ввечері, проте не потрібно робити це спільно з вживанням їжі. Краще пити молоко замість коротких прийомів їжі ‒ за дві години до або через стільки ж після їжі. Вранці підігріте молоко з дрібкою кориці допоможе зарядитися енергією, а ввечері стакан теплого напою допоможе зняти напругу, швидше розслабитися і скоріше заснути. Однак не варто пити його безпосередньо перед тим, як лягати спати. Краще пийте молоко як легке заспокійливе - за пару годин до відходу до сну.

Якщо вас цікавить "молочна" тема, то рекомендуємо прочитати матеріал "Що відбувається з людиною, яка регулярно п'є молоко".

відео дня

Тобто пити молоко можна і необхідно, але не варто при цьому зловживати поживним напоєм і обмежуватися одним 200-грамовим склянкою в день. Якщо у людини є схильність до серцево-судинних захворювань, то віддавайте перевагу молочним продуктам зниженої жирності. Не потрібно також запивати молоком їжу - адже воно володіє достатньою поживною цінністю і вдає із себе повноцінний перекус.

Чим корисно пити молоко

Через високий вміст важливих вітамінів і мікроелементів користь молока полягає в поліпшенні роботи імунної системи, благотворний вплив на стінки судин, зниженні кров'яного тиску. Парне молоко має антибактеріальні властивості, однак (якщо воно коров'яче) то пити його потрібно не пізніше, ніж через дві години після доїння корови. Крім того, молоко зазвичай рекомендують вживати під час незбалансованого харчування, тому як воно заповнює дефіцит вітамінів і мінералів в організмі.

Крім цього, Молочний жир насичує організм енергією. Також є окрема користь від молока для підтримки ваги і нарощування м'язів ‒ в 100 грам напою міститься близько 3,2-3,5 грама білка, при цьому коефіцієнт його засвоюваності досить високий.

А дітям, в свою чергу, для здорового росту і отримання необхідної кількості кальцію медики рекомендують випивати в день 300 мілілітрів молока.

Молоко
Якщо постійно і багато пити молоко, то це може бути шкідливим / instagram.com/molokoferma/

Чому молоко шкідливо

Якщо постійно і багато пити молоко, то це може бути шкідливим для організму ‒ наприклад, збільшити ризик серцево-судинних захворювань. За даними фахівців, напій в окремих випадках може призвести до остеопорозу, розсіяного склерозу та інших складних захворювань. У жінок він впливає на гормони, надлишок яких сприяє появі пухлин. Для чоловіків він небезпечний тим, що може збільшити ризик онкології простати. Крім того, продукт здатний підвищувати рівень холестерину, викликати ймовірність запалень, а також порушувати травлення. Далі - у деяких людей молоко воно викликає алергію у вигляді шкірних висипань. І саме тому дерматологи в більшість своєму рекомендують своїм пацієнтам вживати молоко по-мінімуму.

Вас можуть зацікавити такі Тексти:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти