Коли можна знімати перець з куща: поради, про які знає не кожен дачник

30 червня 2023, 05:30оновлено 30 червня 2023, 11:25
1282
Ви зрозумієте, як визначити стиглість перцю за його барвами – у дозрілих овочів вони дуже яскраві і відповідають оптимальному кольору овоча, який ви вирощуєте.
Перець
Етапи дозрівання перцю діляться на технічний і біологічний, для багатого врожаю треба дотримуватися всіх умов / instagram.com/sadovod_ogorodnik_anna

Дачникам добре відомо, що є ранні сорти овочів, які влітку вже повністю дозрівають. Початківці городники часто не знають, як зрозуміти, що перець дозрів. Тут потрібно орієнтуватися на кольори зрілості – червоний, жовтий або біло-лимонний. Якщо ваш овоч такого кольору, то він дозрів. Темно-зеленого - ще не дозрів. На смак недозрілий перець як трава, а його стінки залишаються тонкими.

Коли перці починають зріти

Найчастіше виділяють два види стиглості - технічна і біологічна.

Коли настає технічна стиглість, перець починають прибирати з грядок для подальшого зберігання. Овоч в такому стані зазвичай зеленуватий. Колір може бути темним, світлішим і навіть зелено-білим. Рідко овоч на цій стадії стає жовтим.

відео дня

Більш звична для нашого розуміння біологічна, вже справжня зрілість перцю. І тоді він вже буває зовсім різних кольорів – яскраво-жовтого, червоного, помаранчевого і інших кольорів.

Як зрозуміти, що гострий перець дозрів

Гострий перець потрібно прибирати з грядок після того як він матиме повну зрілість. Стручки овоча можуть стати червоними, помаранчевими або жовтими.

У гострого перцю особливе зберігання. У його тканинах містяться гострі і пекучі речовини, які визначають смак овоча. І чим стигліший плід, тим він буде більш гірким. Через природню гіркоту стручок майже не схильний до гниття. Якщо треба, щоб перець був не дуже гострим, можете зняти його з гілки, поки овоч ще не дозрів. Гострий перець дозріває, в основному, за 2-3 місяці.

Як зрозуміти, що перець болгарський дозрів

Не секрет, що стиглі плоди солодкого перцю дуже погано зберігаються. Доведеться їх або відразу їсти, або переробляти. Саме тому радять збирати стручки, які знаходяться у фазі технічної стиглості. Вона настає приблизно за 2-2, 5 місяці після того, як з'явилися сходи.

У цей період перець досягає потрібного розміру, але ще не має відповідне забарвлення. Перець, який вже технічно стиглий, може лежати до 2 місяців або навіть більше.

За цей час вони дозрівають, не втрачаючи харчових і товарних якостей. Знадобиться декілька днів або декілька тижнів, щоб зрілість з технічної стала біологічною. Тривалість процесу залежить від температури повітря. Чим вище температура, тим швидше дозрівання. Довго перець зберігається при температура від +7 до +10 в період дозрівання. За нульової температури він зберігається після закінчення даного періоду.

Коли треба прибирати солодкий перець

Солодкий перець треба прибирати вчасно, якщо він вже біологічно дозрів. Коли ви знімете його з гілки, довго він зберігатися не буде. Краще зібрати перець за технічної стиглості і тоді його можна покласти на зберігання. За 2 місяці він потихеньку дозріє. Щоб перець достиг, дістаньте його з холодильника або льоху, покладіть в добре освітлене місце і за деякий час він матиме зріле забарвлення.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти