Коли потрібно прибирати вінки з могили: кілька важливих правил, як доглядати за могилою

27 квітня 2023, 16:44
У житті кожної людини часом настає момент, коли доводиться стежити за могилою. Пропонуємо дізнатися, коли можна прибирати живі квіти з могили після похорону.
Коли потрібно прибирати вінки з могили
Коли потрібно прибирати вінки з могили / Колаж фото instagram tradicia33 / granttash16

У догляді за могилою є свої певні правила, яких варто дотримуватися. Про те, коли прибирають вінки з могили, а також горбок і живі квіти - читайте далі.

Коли потрібно прибирати вінки з могили - який у них термін

Згідно з християнськими звичаями, вінки на могилі повинні залишатися на місці і бути недоторканими до 40 днів після смерті. Християни впевнені, що в цей термін душа покійного ще знаходиться на землі і тільки після цієї кількості днів їй обирається останній притулок. Як правило, відповідальні родичі на 40 день запрошують священика для проведення заупокійної служби, після чого знімають вінки з могили.

Коли можна прибирати живі квіти з могили після похорону - скільки днів вони повинні полежати

Як ми вже написали вище, вінки з могили прибирають після 40 дня. З живими квітами все інакше. Їх можна прибрати або відразу, коли зів'януть, або після закінчення 9 днів. У цей день родичі, як правило, прибирають на могилах, поправляють вінки і кошики, щоб їх не відносило вітром.

відео дня

Коли можна знімати горбок з могили - що робити з землею над могилою

Пагорб над могилою утворюється під час похорону. Згодом протягом року земля осідає сама по собі, тому пагорб доводиться оновлювати, підсипаючи нову землю. В Україні прийнято приблизно через рік після похорону ставити стаціонарний пам'ятник і тоді повністю прибирати пагорб.

Також вам може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти