Коли опалювальний сезон в Україні: до чого необхідно готуватись

10 жовтня 2023, 05:00
1889
Опалювальний сезон 2023, Київ активно готується до опалювального сезону та налагоджує роботу енергетичних служб.
Коли опалювальний сезон в Україні: до чого необхідно готуватись
Опалювальний сезон 2023 Україна / колаж: Главред, фото: pexels.com

Коли згідно із законом повинні включати опалення - Україна вже перейшла у фінальну стадію підготовки до опалювального сезону 2023-2024 роках. Стало відомо, коли варто чекати тепла в своїх будинках та як довго триватиме опалювальний сезон.

Скільки має бути температура повітря, щоб включили опалення

Цього року осінь напрочуд тепла, тож відкриття опалювального сезону в Україні може відбутись пізніше, ніж треба. Відомо, що рішення про початок опалювального сезону визначаються місцевою владою. Тож у кожному регіоні опалення може розпочатись у різні дні. Завжди опалювальний сезон в Україні розпочинається 15 жовтня, але все залежить від різних факторів.

Щоб включили опалення, температура повітря впродовж 3-х днів має бути нижчою за +8°C. Законом України також визначили, якщо різке похолодання охопить країну, то опалювальний сезон може розпочатися й раніше.

відео дня

Теплопостачання має свою структуру поширення та може тривати декілька днів - спочатку тепло дають школам, дитячим садочкам та медичним закладам, а потім вже житловому сектору.

Коли закінчується опалювальний сезон

В Україні сезон опалення будинків триває пів року. Зазвичай закінчується в середині, або в кінці квітня. Як таких конкретних дат немає, адже все залежить від погодних умов та температури на вулиці. Опалювальний сезон в Україні закінчиться, коли температура повітря буде більшою за +8°С впродовж трьох днів.

Більше цікавих новин:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти