Коли останній дзвоник у 2022 в Україні: яким буде кінець навчального року в умовах воєнного стану

4 травня 2022, 14:23
1053
Як проходитиме останній дзвоник та вступна кампанія 2022 в Україні в умовах війни.
Пследний дзвінок, випускний
Останній дзвоник 2022 в Україні / depositphotos.com/

Останній дзвоник очікують з нетерпінням і діти і батьки. Однак вперше закінчення навчального року в Україні пройде в умовах війни. Главред розібрався, коли буде останній дзвоник 2022 і як буде проходити вступна кампанія.

Як проходить навчальний процес під час війни

Міністр освіти і науки Сергій Шкарлет відзначив, що на початку травня дистанційне навчання проводиться у школах 14 областей України. Всього навчання продовжують понад 12 600 закладів загальної середньої освіти. До навчального процесу залучено понад 3,7 млн. дітей. Відзначається, що 88 тисяч дітей-переселенців приєдналися до освітнього процесу в інших областях. На сьогоднішній день російськими окупантами по всій країні знищено 102 освітніх заклади і пошкоджено 1412.

Коли останній дзвінок 2022

Згідно з рекомендаціями Міносвіти останній дзвоник для українських школярів має прозвучати 27 травня 2022 року. Однак кожен навчальний заклад має право самостійно визначати дати закінчення навчального процесу. Кінець навчального року 1 червня, але в деяких школах навчання через війну може продовжитися і влітку, щоб надолужити всю програму.

відео дня

Заходи, пов'язані із закінченням навчального року можуть проводитися тільки там, де це безпечно. Швидше за все, враховуючи сьогоднішні реалії, заходи будуть скасовані практично по всій країні.

Вступна кампанія 2022 в Україні

У Міністерстві освіти розробляють механізм процедури вступу до вищих навчальних закладів у 2022 році. Там представили приблизну схему того, що потрібно надати абітурієнту для вступу.

Цього року одинадцятикласники при вступі на бюджет повинні скласти національний мультипредметний тест (НМТ), який включає українську мову, математику та історію України. З результатами НМТ необхідно подати заяву та мотиваційний лист.

Тим, хто вступає на контракт на популярні і медичні спеціальності необхідно здати НМТ, в інших випадках – просто мотиваційний лист і заяву.

На спеціальності з творчим конкурсом необхідна заява, мотиваційний лист та результати творчого конкурсу. Творчі конкурси та співбесіди можуть проходити дистанційно.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти