Коли правильно хреститися в церкві: є 3 важливих моменти

19 липня 2023, 13:14
2652
У церкві є кілька моментів, коли віруючі хрестяться. Їх потрібно знати обов'язково.
Як правильно хреститися
Як правильно хреститися / Колаж Главред, фото: pixabay.com

Один з основних питань, які можуть в православній церкві, - це питання про те, як правильно хреститися: справа наліво або зліва направо? Ми розглянемо, як правильно хреститися в Україні, визначимо момент, коли правильно хреститися в церкві, і дізнаємося, якою рукою заведено хреститися.

Як правильно хреститися в Україні?

В Україні, як і в багатьох інших православних країнах, заведено хреститися справа наліво. Це означає, що спочатку потрібно торкнутися правого плеча, а потім перейти на ліве плече. Цей порядок символізує процес покаяння і прийняття православної віри.

відео дня

Коли правильно хреститися в церкві?

У церкві є кілька моментів, коли віруючі хрестяться:

  • При вході до церкви: При вході до церкви віруючі зазвичай хрестяться, щоб показати свою повагу і поклоніння перед вівтарем.
  • Під час молитви: Під час молитви, особливо при згадці Трійці (в ім'я Отця, і Сина, і Святого Духа), віруючі хрестяться в знак поклоніння і посилення віри.
  • При виході з церкви: При виході з церкви віруючі також хрестяться, щоб підкреслити завершення своєї молитви і відхід зі святого місця.

Якою рукою хрестяться?

Віруючі хрестяться правою рукою. Права рука вважається сильнішою і священнішою, тому вона використовується для хрещення.

Важливо зазначити, що ритуал хрещення може дещо відрізнятися в різних регіонах та традиціях, тому завжди краще дотримуватися місцевих звичаїв та вказівок священика.

Вам може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти