Коли садити помідори на розсаду в березні: вдалий час для посадки

8 березня 2023, 20:00
Прийшла весна і зовсім скоро почнуться городні та садові роботи. Коли варто зайнятися розсадою помідор - розповімо далі.
помідор
Як садити помідори на розсаду в березні / фото ua.depositphotos.com

Вже з початку березня у багатьох "сверблять руки" приступити до робіт з грунтом і рослинами і не дарма, березень послужить відмінним початком для того, щоб підготувати рослини.

Як відомо, все починається з розсади, однак у деяких овочів і рослин різний час посадки.

Коли садити помідори на розсаду в березні - найвдаліший період

Якщо у вашому списку овочів, які потрібно посадити на розсаду є помідори - варто звернути на час, в який найкраще приступати до їх посіву.

відео дня

Ранні томати сіють досить рано - в кінці березня або на початку квітня. Потім варто почекати близько 45-50 днів - і можна буде приступити до висадки в грунт.

Досвідчені городники стверджують, що від перших сходів томатів до їх перших плодів в середньому проходить близько 100 днів.

Як садити розсаду помідорів вдома - посів рослини

Посіяти томати на розсаду можна і в домашніх умовах. Зробити це досить просто. Вам знадобиться: торф'яні горщики, коробки з-під молочних продуктів, неглибокі ємності (ящики), вологий грунт, насіння.

Ємності необхідно заповнити вологим грунтом і зробити в ньому лунки в глибину приблизно на 1 сантиметр. У ці лунки на відстані в 1-2 сантиметр один від одного слід укласти насіння . Потім чекати, коли зійдуть.

Як садити розсаду помідорів в стаканчики - найпопулярніший спосіб

Садити томати на розсаду в пластикові стаканчики - мабуть один з найпопулярніших варіантів. Зробити це також неважко.

Перш, ніж наповнити стаканчики грунтом - необхідно зробити в дні кілька отворів шилом. Після цього варто виставити стакани в ємність, яка послужить своєрідним піддоном для зайвої вологи. Потім стакани необхідно заповнити грунтом на 1/3 і полити його водою. Після всіх виконаних дій можна приступити до звичного укладання насіння в грунт.

Також вам може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти