Коли українці зможуть побачити зорепад Персеїди-2021: де і коли дивитися

10 серпня 2021, 09:21
Цього року варто подивитися на зорепад наживо, оскільки в 2022-му це навряд чи вийде. Річ у тім, що за рік пік потоку Персеїди припаде на повний місяць.
зорепад Персеїди, Австрія
Якщо в Україні небо буде ясним, то видимість повинна бути хорошою / Reuters

У серпні українці зможуть насолодитися видовищним астрономічним явищем - це зорепад Персеїди 2021.

Потік Персеїди почався ще 15 липня й триватиме до 24 серпня. Ночі з 11 на 12 серпня, а також з 12 на 13 число стануть піком для потоку Персеїди. Саме в ці дати експерти очікують найвидовищніші зорепади, передає Наше небо.

Місяць не завадить насолодитися зорепадом, оскільки буде за горизонтом. У небі можна буде побачити понад 40 падаючих метеорів упродовж години. У місті видимість буде гіршою - лише кілька метеорів на годину. Крім того, чим далі на Південь, тим менше буде видно метеорів.

Якщо в Україні небо буде ясним, то видимість повинна бути хорошою.

Коли українці зможуть побачити зорепад Персеїди-2021: де і коли дивитися
nashenebo.in.ua

"Це, мабуть, найкращий метеорний потік для широкої громадськості спостерігачів - літо, ще відносно теплі ночі та вже досить темне серпневе зоряне небо", - зазначають експерти.

Зорепад Персеїди 2021 транслюватиметься онлайн на сторінках NASA в соціальних мережах. Перший ефір заплановано в ніч з 11 на 12 серпня, але якщо небо буде хмарним, трансляція очікується і наступної ночі.

До слова, в цьому році варто знайти час і подивитися на зорепад наживо, оскільки в наступному це навряд чи вийде. Річ у тім, що в 2022-му в ніч ймовірного піку потоку Персеїди супутник Землі буде у фазі повного місяця – це найяскравіший і найгірший період для спостережень за метеорами.

Нагадаємо, раніше Главред писав, як правильно загадувати бажання при зорепаді.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти