Коли включать опалення в Києві 2021-2022: дати, тарифи і субсидія

22 жовтня 2021, 16:36
Коли починає опалювальний сезон Київ у 2021 році, які тарифи ЖКГ готує влада для городян і як дізнатися, чи нарахована субсидія 2021 – читайте на Главреді.
Опалювальний сезон 2021 Київ початок, кінець, тарифи та субсидії
Опалювальний сезон 2021 - Київ: початок, кінець, тарифи та субсидії / ua.depositphotos.com

Початок опалювального сезону 2021 у Києві знову зрушили. Воно залежить від температури за вікном. А погода в Україні то балує теплом, то обіцяє різке похолодання вже на цих вихідних, 23-24 жовтня.

Коли чекати на початок опалювального сезону в Києві в 2021 році, скільки він триватиме й які тарифи на комунальні послуги 2021 на нас чекають - з'ясував Главред.

Опалювальний сезон 2021/2022 - Київ: початок і кінець

У будинках киян опалення пообіцяли дати на цих вихідних, 23 жовтня, запевнив заступник столичного мера Петро Пантелєєв.

Коли відключать опалення в Києві в 2022 році, поки невідомо, але традиційно це завжди відбувається в квітні (причому по всій Україні), як правило, 14-го числа.

У той же час в коментарі УНІАН голова ОСББ Березіль в Дніпровському районі Наталія Британь спростувала інформацію про включення батарей вже 23 жовтня - адже погода в Києві зберігається досить тепла, і середньодобова температура не опустилася до потрібної позначки.

Британь уточнила, що приблизні терміни, коли включать опалення в столиці в цьому році, будуть названі не раніше 25-26 жовтня.

"Першими опалення отримають ЖЕКівські будинки. Будинки, які уклали колективні договори, отримають опалення згідно з поданими заявками. Жителі ОСББ відчують тепло в квартирах останніми", - уточнила вона.

Як включити опалення в Києві достроково

Для цього потрібно, щоб домова громада зробила наступне:

  • ініціативна група будинку від свого імені пише заяву;
  • зібрати під документом підписи більше половини тих, хто проживає в будинку;
  • сам документ відправляють в теплові компанії (Євро-Реконструкцію або ж Київтеплоенерго), а копію – на електронну пошту КМДА.

Тарифи на комунальні послуги - Київ 2021

Опалювальний сезон 2021 - 2022 в Україні кияни зустрічають із такими цифрами в платіжках:

Тарифи на газ у Києві 2021:

  • річний - у різних постачальників від 7,80 грн до 13,50 грн за куб (детальніше можна з тарифами ознайомитися тут);
  • місячний – від 7,99 грн до 31,06 грн.

Існує ще так званий ПОН - постачальник останньої надії. Цю функцію виконує Нафтогаз (на строк не більше шістдесяти днів) - у разі, якщо газопостачальник із тієї чи іншої причини не може виконувати свої зобов'язання. У жовтні 2021 тариф Нафтогазу склав 16,56 грн за куб блакитного палива.

читайте такожПіднімуть тарифи на опалення на 40% чи ні: експерт пояснив ситуаціюТарифи на гарячу і холодну воду в Києві 2021:

У Києві з 1 липня почав діяти новий тариф на централізоване водопостачання та водовідведення для мешканців багатоквартирних будинків.

Новий тариф становить 25,38 грн за кубометр. Тепер кияни оплачують абонплату за воду, куди включені плата за формування квитанцій і обслуговування будинкового лічильника води.

Тарифи на електроенергію з 1 жовтня 2021 - Київ:

  • якщо використано менше 250 кіловат-годину – кияни зможуть платити 1,44 грн;
  • понад 250 кіловат-годину – їхня ціна становить 1,68 грн.

Хто має право на субсидію

На субсидію мають право люди, чиї доходи не дозволяють їм оплачувати послуги ЖКГ за свій рахунок. При цьому субсидія призначається одному з членів домогосподарства – але при цьому враховуються середньомісячні доходи всіх, хто числиться серед проживаючих у даному житлі.

Раніше Главред писав про те, як дізнатися розмір субсидії онлайн.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти