Коли висаджувати цибулини тюльпанів навесні: поради для тих, хто не встиг восени

28 лютого 2023, 14:01
Тюльпани - улюблені квіти багатьох людей. Виростити їх можна самостійно, якщо знати про деякі правила.
Коли висаджувати цибулини тюльпанів навесні
Коли висаджувати цибулини тюльпанів навесні / колаж фото pexels.com

Весна у багатьох асоціюється з тюльпанами - і не дивно, адже це сезонна квітка. Як і коли його правильно посадити розбирався Главред.

Чи можна садити тюльпани в березні - для тих, хто не встиг у жовтні

Як правило, цибулини цієї красивої квітки висаджують з вересня до кінця жовтня для того, щоб вона зацвіла вже навесні, та ще й раніше інших. Однак, якщо садівник не зробив цього восени, можна посадити тюльпани і в березні. Правда є одне "але", зацвісти така квітка може або дуже пізно, або на наступний рік.

Коли висаджувати цибулини тюльпанів навесні - чекаємо тепла

У разі, якщо ви вирішили посадити тюльпани навесні, не варто цього робити як тільки зійшов сніг. Важлива умова для росту квітки - погодні умови. Необхідно дочекатися третьої декади березня або першої декади квітня. В цілому, необхідно щоб температура грунту в глибину до 10 сантиметрів прогрілася приблизно до 9-10 градусів і квітка не замерзла.

Як правильно садити тюльпани навесні - основні правила

Тюльпани не можна висаджувати в темному місці і важкому грунті. У прагненні до світла вони будуть занадто вузькими і кривими, а важкий грунт буде гальмувати розвиток, тому необхідно вибрати оптимальне місце.

Необхідно зробити ямки для кожної цибулини глибиною близько 5-10 сантиметрів, відстань між ямками має бути близько 10 сантиметрів. Після цього необхідно полити лунки водою і зробити дренаж - засипати річковий пісок на рівень до 3 сантиметрів. Потім можна приступати до викладення цибулин гостро. частиною вгору, а надалі засипати їх грунтом.

В кінці посадки потрібно ще раз полити ділянку і акуратно вирівняти її граблями.

Також вам може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти