Кого комарі кусають частіше за інших: їх приваблюють запахи та група крові

1 червня 2023, 15:45
Якщо ви страждаєте від комарів, то, можливо, ви в списку.
Кого комарі кусають частіше за інших
Кого комарі кусають частіше за інших / Колаж Главред, фото: скріншот YouTube

Щоліта ми стикаємося з бридкими комарами, які з радістю кусають нашу шкіру. Але чому вони вибирають одних людей, а до інших навіть не підлітають?

Виявляється, комарі не вибирають своїх жертв навмання.

Що приманює комарів?

Комарів приваблюють певні фактори, включаючи хімічні речовини, що виділяються нашим організмом. Група запахів, таких як лактат, молочна кислота та аміак, приваблює комарів і стає для них непереборним магнітом.

Крім того, наявність поту та виділення вуглекислого газу також робить нас привабливими для комарів. Вони здатні відчувати ці хімічні сигнали на великі відстані і направлятися до джерела.

Яку групу люблять комарі?

Варто також зазначити, що група кровних груп також може впливати на переваги комарів. Дослідження показують, що люди з першою групою крові можуть бути більш привабливими для комарів, ніж інші.

У дослідженні 2019 року, проведеному на Шрі-Ланці, комарів "пригощали" зразками крові різних груп. Виявилося, що комарі частіше вибирали саме першу групу крові.

Важливо зазначити, що вподобання комарів можуть відрізнятися залежно від виду та географічного розташування. Деякі види комарів можуть бути більш агресивними і віддавати перевагу певним групам людей.

Дивіться відео про те, чим рятуватися від комарів:

Вам може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти