Комаровський розповів, чи потрібно обов'язково викликати "швидку" при високому тиску

13 жовтня 2021, 10:23
Комаровський каже, що сімейний лікар зобов'язаний розповісти людині-за якими правилами, коли вимірювати артеріальний тиск, як все фіксувати
Комаровський
Євген Комаровський / УНІАН

Відомий медик, письменник і телеведучий Євген Комаровський розповів - якщо у людини серйозно підскочив артеріальний тиск-він повинен звертатися до сімейного лікаря, а не викликати карету швидкої допомоги. Про це заслужений український педіатр повідомив в ефірі каналу "Україна 24".

"Насправді ситуація, коли "швидка" не їде на тиск 190. Зараз важко визнати правоту, але це саме та ситуація, з якою потрібно звертатися до сімейного лікаря. Немає вже ніяких в 21 столітті таїнств в лікуванні гіпертонічної хвороби. Є - і в нашій країні теж - ефективні протоколи лікування, ліки. Більш того - вони часто входять в програму "Доступні ліки", тобто навіть безкоштовні. Просто, що дивно: люди не звертаються роками до лікаря, не обстежуються, не стежать за своїм здоров'ям", ‒ сказав медик.

Комаровський каже, що сімейний лікар зобов'язаний розповісти людині - за якими правилами, коли вимірювати артеріальний тиск, як все фіксувати і як лікувати.

відео дня

"Але якщо людина у свідомості і може кричати в трубку телефону, то до нього ніхто не поїде. Я вважаю, що якщо у людини хронічна хвороба, з якою він не звертається до лікаря, а потім доводить себе до такого критичного стану і серед ночі вимагає, щоб до нього приїхала "швидка". Остання зобов'язана їхати, допомагати, а потім виставляти йому рахунок", ‒ підсумував він.

читайте такожЗаразність після вакцинації: Комаровський попередив про небезпеку і назвав причину

Нагадаємо, раніше експерти розповіли, якою дієтою можна вирішити проблеми з підшлунковою

До того вчені відповіли на питання, чи можна їсти ввечері під час дієти.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти