Комаровський розвінчав популярні міфи про добову норму води

11 січня 2022, 08:44оновлено 11 січня 2022, 09:14
Не існує наукових робіт і досліджень, які б доводили той факт, що рекомендована норма води на добу благотворно впливає на стан здоров'я.
Комаровський
Комаровський розповів, скільки потрібно пити води на день / скріншот відео

Відомий український лікар Євген Комаровський спростував головні міфи про те, скільки води потрібно пити на день.

Як сказав Комаровський у своєму відеоблозі на YouTube, думки про норму води в день в наукових і медичних колах дуже неоднозначні. Чоловікам найчастіше радять випивати 3-3, 5 літра води на день, а жінкам – 2,5 літра.

При цьому в поняття рідини входить все, що людина вживає щодня: вода, чай, кава, супи. При цьому немає наукових робіт і досліджень, які б доводили той факт, що рекомендована норма рідини на добу благотворно впливає на стан здоров'я.

"Є таке поняття – фізіологічні потреби (...) і логіка, природа, єство людське, здоровий глузд показують, що задовольняти фізіологічні потреби треба в міру їхнього виникнення", - сказав Комаровський.

читайте такожЧому небезпечно випивати багато води за день - відповідь фахівцяЗа словами лікаря, пити потрібно тоді, коли є спрага, коли у вас рідкісне сечовипускання і насичена сеча.

"Якщо всього цього не хочеться, то не треба цього робити. І з точки зору цієї логіки, пити треба тоді, коли хочеться пити", - додав він.

До чого призводить дефіцит води в організмі

Комаровський зізнався, що лікарі радять постійно пити більше води, оскільки вони бояться дефіциту рідини в організмі, який призводить до підвищеного артеріального тиску, навантажень на нирки, порушень терморегуляції, порушень згортання крові, ризиків інфаркту, інсульту і утворення тромбів.

Як повідомляв Главред, раніше відомий український лікар Євген Комаровський пояснив, як слід справлятися з однією з найпоширеніших проблем в літньому віці - підвищеним тиском.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти