Кімнатні квіти виростуть удвічі швидше: як приготувати домашнє добриво з популярного фрукта

25 листопада 2021, 04:54оновлено 25 листопада 2021, 07:10
Бананова шкірка давно використовується в сільському господарстві в якості натурального добрива. У ній міститься кальцій, фосфор і калій.
кімнатні квіти
Кімнатні квіти корисно удобрювати банановою водою / Фото pixaby

Майже у кожного з нас вдома є кімнатні квіти. І добриво для них можна приготувати з підручних засобів. Наприклад, якщо ви - любитель бананів, то не поспішайте викидати шкірку. З неї можна приготувати домашнє добриво, завдяки якому кімнатні квіти будуть рости удвічі швидше. За кілька тижнів рослини можуть подвоїться в розмірах.

Рецептом унікального добрива з бананової шкірки активно діляться в соцмережах. І приготувати його дуже просто.

Бананова вода для квітів - рецепт

У скляну банку потрібно помістити шкірку декількох бананів і трохи коричневого цукру. Потім ємність до країв залити звичайною водою, закрутити кришку і залишити настоюватися впродовж двох днів. Важливо вчасно використовувати бананову воду і не перетримувати її довше 48 годин.

відео дня

Ті, хто вже пробував використовувати бананову воду, радять після використання розчину дрібно нарізати шкірку та закопати її у горщики.

Також таке добриво можна залити в ємність з пульверизатором і розбризкувати його на листя рослин. Кажуть, що такий метод є найефективнішим способом стимуляції негайного росту рослин.

Домашнє добриво для квітів з бананом і алое

Подрібнену в пюре шкірку п'яти бананів змішати з м'якоттю п'яти листів алое вера. Отриманий розчин додати в мішок ґрунту для домашніх рослин перед їхньою пересадкою.

Чому бананова вода працює

Бананова шкірка давно використовується в сільському господарстві в якості натурального добрива. У ній міститься кальцій, фосфор та калій. Вода насичується цими мінералами після 24-48 годин настоювання. В результаті виходить потужне добриво, що не містить хімікатів. Його можна використовувати у вашому саду або для кімнатних рослин.

Як повідомляв Главред, макуху кави можна використовувати як добриво для домашніх квітів. Як застосувати кавову гущу, читайте тут.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти