Кому і чому не можна захоплюватися червоним м'ясом: експерт попередила про небезпеку

13 серпня 2021, 01:37
Червоне м'ясо містить поліненасичені жирні кислоти, незамінні для імунної та нервової систем.
м'ясо, їжа, харчування
/ Reuters

В яловичині та баранині міститься безліч потрібних людині мікроелементів: вітаміни групи в, селен, залізо, заявила дієтолог і гастроентеролог Ірина Бережна.

За її словами, червоне м'ясо містить поліненасичені жирні кислоти, незамінні для імунної та нервової систем людини, тому рекомендується не відмовлятися від цього продукту, але важливо дотримуватися певних норм, повідомляє радіо Sputnik.

Червоне м'ясо: яка кількість безпечна для здоров'я

Відзначається, що здоровій людині досить вживати не більше половини кілограма на тиждень. Але для тих, хто активно займається спортом такої кількості недостатньо.

відео дня

"Якщо ви спортсмен і у вас високі фізичні навантаження, то вам потрібно більше червоного м'яса, ніж тій людині, яка весь день сидить за комп'ютерним столом, тому що м'язи вимагають величезної кількості амінокислот", – зазначила Бережна.

Кому небезпечно захоплюватися червоним м'ясом: відповідь експерта

За її словами, людям із зайвою вагою або захворюваннями серцево-судинної слід використовувати червоне м'ясо в раціоні в невеликих кількостях, уникаючи жирних сортів, так як велика кількість холестерину в тваринних жирах може сприяти утворенню бляшок в судинах.

На користь червоного м'яса, за словами Бережної, говорить і той факт, що в невеликому шматку міститься добова норма заліза. Її можна отримати і з рослинної їжі, але для цього потрібно буде з'їсти кілограм гречки або три кілограми яблук.

читайте такожЛікар пояснила, як правильно і з користю їсти м'ясо

Нагадаємо, раніше лікар-онколог Олена Смирнова заявляла, що шашлик є шкідливим блюдом. За її словами, зокрема свинина і баранина важко перетравлюються і заборонені людям, яким діагностовано захворювання шлунково-кишкового тракту.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти