Кому з людей не можна пити зелений чай - пояснення дієтолога

28 вересня 2021, 13:29
Давній лідер в групі тонізуючих напоїв, зелений чай, виявляється, не так вже корисний і вкрай хороший аж ніяк не для кожної або всякої людини.
Чай
Кому з людей не можна пити зелений чай - пояснення дієтолога/ ua.depositphotos.com

Давно вважається, що зелений чай - один з кращих тонізуючих напоїв. Про це вона заявила на своїй сторінці в соціальній мережі Instagram відомий дієтолог Світлана Фус. Проте, каже фахівець, деяким людям зелений чай краще не пити.

За її словами, зелений чай багатий антиоксидантами, вітамінами групи в, мінеральними солями, таніном і кофеїном. Напій виконує очищувальну і бактерицидну функції.

Проте в деяких випадках зелений чай може завдати шкоди здоров'ю, зазначає експерт. Наприклад, вагітним жінкам не варто пити багато чаю і робити міцну заварку, оскільки він містить кофеїн і перешкоджає засвоєнню фолієвої кислоти. З цієї ж причини його не слід вживати людям, які страждають від глаукоми і гіпертонії.

відео дня

Основна речовина зеленого чаю (танін) впливає на рівень заліза в організмі, а також негативно позначається на засвоюваності кальцію і магнію. У зв'язку з цим фахівець рекомендує вживати зелений чай не під час їжі, а через годину після неї. Крім того, танін може дратувати слизову оболонку. І, відповідно, зелений чай не слід пити тим, хто страждає від виразки шлунка або хвороб дванадцятипалої кишки.

читайте такожНебезпечно для печінки: названий найшкідливіший чай

Нагадаємо, раніше лікарі розповіли, які чаї допомагають якісно схуднути. Медики стверджують, що певні види чаїв надають неоціненну допомогу в скиданні ваги.

Вчені з'ясували, який чай корисніше всього для організму. Дослідники стверджують, що чай з одного популярного плоду вкрай корисний для тіла.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти