Кому скасували виплати ВПО: що сталося з грошима для переселенців

1 серпня 2023, 12:50
"Виплати переселенцям: коли будуть" ‒ у світлі останніх змін, які вносить у цю сферу Кабмін, питання стало дуже актуальним.
Переленці, гроші
Переленці, гроші / колаж Главред, фото УНІАН

Коли припиняються виплати ВПО - в середині липня Кабінет Міністрів змінив правила надання допомоги на проживання внутрішньо переміщеним особам. Було внесено кілька дуже істотних поправок, які повинні були вступити в силу з 1 серпня. Але чиновники буквально в останній момент 31 липня 2023 року вирішили в постанові № 789 перенести цю дату - на 1 листопада 2023 року.

Виплати ВПО серпень 2023

Згідно з внесеними чиновниками Кабміну змінами, за оформленням матеріальної допомоги на проживання тепер може звертатися лише один представник всієї родини, а не кожен член сім'ї окремо.

З 1 серпня допомога на проживання ВПО повинна була призначатися на термін на півроку ‒ з можливістю продовжувати ще на півроку для соціально вразливих сімей.

відео дня

Але, потрібно відразу сказати, що не мають право на матеріальну допомогу ті переселенці, які перебувають за кордоном більше 30 днів або вже повернулися на місце постійного проживання.

Скільки зараз грошей дають переселенцям

Розмір допомоги тимчасово переміщеним особам:

  • Для осіб з інвалідністю та дітей - 3 тисячі гривень;
  • Для всіх інших - 2 тисячі гривень.

Кому скасували виплати ВПО

З 1 вересня 2023 року право на виплати втрачають ті, хто після набрання чинності постановою Кабміну № 332:

  • Купили транспорт, з дня випуску якого минулого менше п'яти років (крім автомобілів, які були куплені волонтерами і передані в розпорядження ЗСУ);
  • Придбали об'єкт нерухомості на суму понад 100 тисяч грн (крім житла, купленого за гроші з державного або місцевого бюджету);
  • Тримають у банках гроші загальною сумою понад 100 тис. грн;
  • Придбали офіційно іноземну валюту (крім валюти, отриманої від волонтерів або яка була куплена для оплати медичних, соціальних, освітніх послуг), а також банківські метали загальною сумою понад 100 тис.грн.;
  • Володіють житлом, яке розташоване на територіях, на яких не ведуться бойові дії і не тимчасово окуповані (причому якщо таке житло має площу понад 13,65 квадратних метрів на одного члена сім'ї).

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти