Котлети з печінки будуть пишними та ніжними: шалені трюки, які приведуть у захват

30 травня 2023, 17:25
Главред розповідає, як приготувати дуже пишні котлети з печінки, щоб вони не розвалилися.
котлеты из печени
Чому розвалюються котлети з печінки? / Коллаж: Главред, фото: ua.depositphotos.com

Страви з печінки є дуже корисними для нашого організму, адже цей поживний продукт надзвичайно багатий на залізо, цинк, вітаміни групи В, а також вітамін А. Тож, щоб підтримувати свій організм у тонусі, варто не нехтувати стравами із печінки. З-поміж усіх страв із печінки господині найчастіше готують котлети. Втім, котлети із печінки не завжди виходять такими, як хотілося б. Досить часто вони розвалюються. Главред розповідає, як приготувати пишні котлети з печінки, щоб вони не розвалилися.

Основна помилка, чому розвалюються котлети з печінки, полягає в тому, що масу не скріплено за допомогою додаткових інгредієнтів. Важливо знати, що печінка має високий вміст води, тому без належного скріплення маса може розсипатися під час приготування. Щоб уникнути цієї проблеми і зберегти ідеальну форму котлет, варто використовувати деякі додаткові інгредієнти.

Один з найпоширеніших інгредієнтів, який скріплює котлети, – це картопля. Уся справа в тому, що картопля містить багато крохмалю, який добре скріплює масу. У результаті цього котлети стають ніжними та пишними, і вони ніколи не розваляться під час смаження. Просто натріть картоплю на тертці та додайте її до печінкової маси. На 400 грамів печінки потрібна лише одна невеличка картоплина.

Також до котлет із печінки можна додати борошно чи манку. Вони також добре скріплюють масу. На 500 грамів печінки знадобиться 1-2 столові ложки борошна чи манки. Додавши ці інгредієнти, котлети із печінки не підгорять та не розваляться.

Окрім того, у фарш для котлет із печінки можна додати яєчний жовток. Він не тільки допомагає скріпити інгредієнти, але і покращує консистенцію страви та робить її неймовірно ніжною. Для досягнення найкращих результатів рекомендується додати один або два яєчних жовтка до фаршу з печінки, залежно від кількості інших інгредієнтів.

Дивіться відео про те, як приготувати домашній паштет з індичої печінки:

Вас може зацікавити:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти