Котлети - пальчики оближеш: що ні в якому разі не можна додавати в фарш

16 лютого 2023, 10:57оновлено 16 лютого 2023, 16:22
Розповімо, які два інгредієнта роблять котлети "дубовими" і неїстівними.
Чого не треба класти в котлети
Чого не треба класти в котлети / unsplash.com

Котлети - страва, яка часто з'являється на столах українців. Їх зручно смажити і зберігати протягом декількох днів, щоб потім розігріти і не думати, що приготувати на вечерю після роботи. Однак це блюдо не завжди виходить смачним, тому потрібно знати, що не треба класти в котлети, а також кілька цікавих секретів.

Правильний фарш для котлет: що можна додати

У кожній родині рецепт страви передається від покоління до покоління, але навіть традиційне блюдо з усталеним рецептом можна зіпсувати спробою вдосконалити його. Тому потрібно знати, що можна додати в фарш для котлет, щоб на тарілці з'явилися пишні, м'які і соковиті, золотисті кульки.

В першу чергу м'ясо на котлети має бути без прожилок і хрящів. Можна вибирати свинину, яловичину або курятину. Для поціновувачів дієтичних страв підійде індичатина. Найчастіше робиться суміш фаршу в пропорції 50% до 50% - яловичина і свинина. Яловичина дає смак і аромат, а свинина ту саму соковитість. Також для фаршу можна не купувати преміальні відрізи, а цілком обійтися відрубами лопатки, крижів, пашини, кромки. Перед прокручуванням потрібно видалити всі жили, але залишити м'який жир.

відео дня

Що ще можна додати в фарш для котлет, щоб отримати запаморочливий смак? Це хліб - м'якіш білого хліба, вимочений в молоці. Також знадобитися дрібно порубана або прокручена на м'ясорубці цибулина, а також сіль і спеції.

Що можна додати в фарш для котлет, щоб котлети не розвалювалися

Проблема, коли котлета ще на сковороді або пізніше просто розпадається, залишається. Щоб котлета не розвалювалася в фарш можна додати манку і 1-2 протертих на дрібній тертці картоплини. Вони склеять фарш в єдиний комок, який потім не розпадеться. При цьому в фарш яйця можна не додавати, так як білок робить виріб жорстким.

Манна крупа додається в сухому вигляді, 1-2 столових ложки вистачить, щоб котлети не розвалювалися при смаженні, а також зберегли аромат і соковитість. Манка в процесі обсмажування вбирає себе м'ясний сік і не дає йому опинитися на сковороді. Картопля перед додаванням у фарш потрібно віджати і промити від крохмалю. Так котлети вийдуть ще смачніше і ароматні. Крім того, важливо знати, що в фарші повинен бути присутнім або хліб, або манна крупа, але не одночасно. Інакше вийдуть "дубові" котлети, які ніхто їсти не буде.

Приготування котлет - це не тільки жарка на сковороді. Є ще один етап - пропарювання. Готові котлети складаються в каструлю, на дно наливається чиста вода і ставиться на вогонь. Пропарювання робиться під кришкою і надає страві м'якість і соковитість. Коли на столі з'явиться ароматне блюдо, питання, чи потрібно гасити котлети після смаження відпаде сам собою.

Що не можна додавати в фарш

Всього два інгредієнти можуть зіпсувати смачне блюдо і зробити його твердим. Що не можна додавати в фарш – яйця і молоко. Про перший інгредієнт вже говорилося вище. Проте, яйця і яєчний білок зокрема, швидше доходять до готовності в фарші, збираючи його в щільний кому і видавлюючи з нього все соки. В результаті котлети виходять твердими. Що ще не треба класти в котлети – молоко. Поєднання молочного і м'ясного білка неможливе, а в деяких випадках небезпечно для здоров'я.

Тому ці два інгредієнти замінюються хлібним м'якішем, вимоченим у воді, або манкою. Для смаку в кожну котлету перед смаженням можна покласти маленький шматочок вершкового масла. Тоді блюдо буде соковитіше і смачніше.

Вам буде цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти