Килимова лихоманка в СРСР: навіщо їх масово вішали на стіни

28 грудня 2022, 16:22
У радянську епоху практично не існувало будинку або квартири, в яких не було б килима.
Килим
Навіщо раніше вішали килими на стіни / соцмережі

Зараз фото з килимом на стіні вважається досить смішним, але кілька десятків років тому майже в кожній квартирі красувався цей елемент інтер'єру.

Звичай застеляти підлоги килимами, а також вішати килими на стіну характерний для багатьох народів, але за часів СРСР був особливо популярним.

Дорого-багато

Килими дворяни і поміщики ще в царській Росії вішали на стіну, щоб віддати данину турецькій моді. Вішався килим, на нього дві схрещених яничарських шаблі, пістолети або рушницю.

відео дня

Килими спочатку вішали тільки на стіни, стелити килим на стіл або на підлогу не дозволявся, для цього існували свого роду килимки. Люди в СРСР також швидко зметикували, що щільні килими помітно покращують звукоізоляцію. А тому стали вішати їх ще й на стіни буквально в кожній кімнаті. Благо ціна на середній килим дозволяла.

Заміна шпалер

Якість шпалер в СРСР залишало бажати кращого, тому килимами завішували дірки або потертості. Інші хитруни намагалися завісити більшу частину стіни, щоб якомога менше клеїти, власне, шпалер.

Були в епоху СРСР і хороші шпалери. Вони проводилися на більш якісній і міцній папері. Ось тільки придбати їх було ще важче, ніж килим.

Вам може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти