Червоне на дні келиха: як пов'язані група крові і тяга до алкоголю

3 грудня 2022, 08:15оновлено 3 грудня 2022, 10:51
Зловживати спиртним експерти і вчені не рекомендують нікому. Але, кажуть вони є якийсь зв'язок між групою крові людини і тягою до випивки.
Алкоголь, група крові
Як пов'язані група крові і тяга до алкоголю / колаж фото https://ua.depositphotos.com

Якій групі крові не можна пити алкоголь

Більшість дослідників давно сходяться на тому, що харчування і спосіб життя людям потрібно перебудовувати в залежності від особливостей своєї крові. Однак, зі спиртним ситуація не така проста, як здається на перший погляд. Є теорія про те, що в спіралі людської ДНК ген, який відповідає за те, яка у людини група крові, знаходиться в тій же частині, що і інший ген, який, як вважають експерти, і визначає тягу людини до спиртного.

2 група крові і алкоголь – практично як геній і лиходійство, кажуть експерти. Тобто дві речі несумісні. Вони вважають - через особливості роботи надниркових залоз у людей з такою кров'ю в крові мало глюкози. І тому ось вони підсвідомо намагаються компенсувати таку нестачу літрами спиртного.

Крім того, власникам другої групи крові дуже просто скинути стрес за допомогою міцних напоїв. Згодом це досить часто стає звичкою і викликає алкоголізм.

Як пишуть західні психологи, вони вивчили дані пацієнтів, які лікувалися від алкоголізму в США і Японії. І нібито майже половина таких людей - люди з другою групою крові.

Однак це аж ніяк не означає автоматично той факт, що людям з іншими групами крові можна без проблем багато пити. Наприклад, 1 група крові і алкоголь – таким людям шкідливо пити спиртне через схильність до проблем роботи шлунка і кишечника, а з третьої - через їх схильності до хвороб серцево – судинної системи і печінки.

Самим же стійкими і міцними до алкоголю вважаються люди з четвертою групою крові. Але і їм, ясна річ, теж лікарі не рекомендують зловживати спиртним кожен день.

Нейтральними напоями для людей з такою групою крові вважаються різні вина і пиво. А міцні напої потрібно все одно буде вживати дуже акуратно. Незважаючи на вроджену здатність організму пристосовуватися до різного алкоголю, кажуть експерти, чутливість органів травлення у таких людей все одно дуже висока.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти