Чим радянські модниці освітлювали волосся

8 червня 2023, 14:43оновлено 9 червня 2023, 14:35
За радянських часів питання моди і краси підпорядковувалися своїм законам.
 Чим освітлювали волосся за радянських часів
Чим освітлювали волосся за радянських часів / Колаж Главред, фото: скріншот YouTube

Жінки в СРСР прагнули змінити свій образ і експериментувати із зовнішністю, в тому числі і з кольором волосся. Однак, в умовах обмеженого вибору і доступності продуктів, методи освітлення волосся були дещо відмінними від сучасних.

Освітлення волосся лимонним соком

Одним з популярних способів було освітлення волосся лимонним соком. Жінки видавлювали сік кількох лимонів, наносили його на волосся і під впливом сонячних променів отримували деяке освітлення. Цей метод вимагав часу та зусиль, і результат не завжди був передбачуваним.

Народні засоби

Жінки також могли експериментувати з відтінками, використовуючи народні засоби. Наприклад, для створення рудого відтінку волосся використовували реп'яхову олію або відвар агрусу.

Перекис водню

Це був один з найпопулярніших, але небезпечних способів. Для цього було потрібно:

  • Розвести 3% розчин перекису водню з водою в рівних пропорціях і перелити готове засіб в вимиту пляшку з розпилювачем. Якщо потрібно освітлити лише окремі пасма, можна використовувати під час процедури ватні тампони.
  • Далі потрібно занурити в розчин тампон і протерти їм частину волосся. Повторювати ті ж дії, поки все пасма не будуть пофарбовані. Щоб освітлити все волосся, потрібно розділити їх на секції, по черзі розпорошуючи на них освітлюючий засіб. Препарат повинен повністю покривати волосся - від коренів до кінчиків.
  • Коли засіб буде нанесено, потрібно залишити розчин на волоссі на певний період часу. Тривалість освітлення залежить від початкового відтінку волосся.
  • Щоб прискорити процес освітлення, можна було обернути волосся у фольгу. Одержаний корпус потрібно рівномірно нагрівати феном протягом 10-15 хвилин.

Яка фарба для волосся була в СРСР?

У той час широкого вибору фарб для волосся не було. Однак існували деякі засоби, які дозволяли надати волоссю більш яскравий і насичений відтінок. Наприклад, використовувалися готові фарби, в основі яких були рослинні компоненти. Ці фарби давали волоссю м'яке фарбування, проте колірна гамма була обмеженою.

Дивіться відео про те, які трави можуть запобігти лупі і відновити пошкоджене волосся:

Вам може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти