Хто повинен платити на побаченні і чи нормально розділити рахунок навпіл

23 лютого 2023, 16:54
Платить чоловік, жінка або рахунок навпіл - Главред постарався розібратися у відповідях на одне з головних питань сучасності.
Хто повинен платити на побаченні
Хто повинен платити на побаченні / колаж фото pexels./com pixabay

Сучасний світ все частіше і частіше дивує змінами в поведінці людей і відносинах між ними. Якщо раніше було важко уявити жінку, яка сплатить рахунок в ресторані за себе на першому побаченні, то зараз це стає практично нормою. Однак у багатьох виникає питання - як же все таки правильно вирішити це питання. Багато в чому вирішити задачу допомагають вже існуючі загальноприйняті правила етикету. Приступимо.

Хто повинен платити на побачення - розваги

У випадку з розвагами, які на першому побаченні можуть бути абсолютно різні, але найчастіше спокійні - типу кіно або театру - правила етикету не диктують чіткого розподілу оплати. Тому, дві людини можуть обговорити це питання і розподілити витрату. Правила етикету регулюють тільки те, хто відповідає за квитки - вони повинні бути в руках чоловіка, навіть якщо заплатила за них жінка.

Хто запрошує той і платить - ресторан і кафе

У закладах харчування рахунок зазвичай виносять тому, хто його попросив або ж просто кладуть на стіл. Якщо вам некомфортно і ви хочете за себе оплатити - скажіть про це партнеру, або обговоріть цей момент заздалегідь. Побачення і перші зустрічі - це дуже трепетні моменти життя, тому не варто присвячувати їм багато часу, а також наполягати на своєму, якщо людина не хоче, щоб ви платили за себе.

відео дня

Однак згідно з правилом етикету, яке можна застосувати до всього, що відбувається на зустрічах двох людей, заплатити повинен той, хто на цю зустріч запросив і був її ініціатором.

Хто оплачує на першому побаченні - транспорт і таксі

По закінченню побачення чоловік може викликати жінці таксі, в такому випадку вона не зобов'язана за нього платити, адже ідея належить супутнику дівчини. Також, якщо дівчина сама викликала собі таксі - чоловік не зобов'язаний його оплачувати, але може запропонувати.

Головне пам'ятати, що в сучасному світі всі живуть за різними, комфортним для них правилами. Кожна людина має право вибирати такий уклад життя, який йому відгукується і цей момент необхідно обговорювати з людиною, яка проявляє взаємне бажання пов'язати своє життя з вами.

Також вам може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти