Куди подіти мандаринові кірки: способи, про які ви ще не чули

23 січня 2023, 15:18оновлено 24 січня 2023, 14:18
Рагу та запіканки можуть стати набагато смачнішими від аромату сушеної шкірки мандарина.
мандарин
Мандарини / Фото pixabay.com

Знаходите мандаринову шкірку в кожному куточку вашого будинку і автомобіля? І ми теж. Надішліть пошукову групу, зберіть все це і приступайте до вивчення цих дивовижних способів застосування мандаринової шкірки!

Відзначимо, що шкірка мандарина може бути корисною, однак для повторного використання її потрібно висушити, інакше вона перетвориться в запліснявілу масу.

Як висушити шкірку мандарина:

відео дня

Промийте шкіру і висушіть. Розкладіть шкірку на підставці для сушіння/охолодження в сонячному місці вашого будинку. Щоб вони стали хрусткими і сухими, потрібно близько 3-4 днів під прямими сонячними променями. Якщо у вас немає хорошого сонячного місця, ви можете висушити їх у духовці на найнижчій температурі протягом декількох годин.

Якщо у вас є дегідратор, то сміливо використовуйте його. Але сушка на сонці - це найекономічніший спосіб зробити це, і терпіння принесе свої плоди.

Зберігайте шкірку в герметичній банці в найхолоднішій частині вашої комори. Вона може лежати кілька років, якщо його ретельно висушити (правда, вона змінює колір і темніє), і кажуть, що аромат може зберігатися з часом.

Як використовувати шкірку від манадринов?

1. Маринад

Помістіть сушену шкірку мандарина в кухонний комбайн або млин для спецій, щоб перетворити її в порошок. Додавайте її в м'ясні маринади або заправки для салатів.

2. Натирання спеціями

Як і вище, ви можете використовувати сушену цедру мандарина в сухих приправах до м'яса та овочів. Відмінними приправами є розмарин, шкірка мандарина, паприка, сіль і перець.

3. Додавання смаку до приготування фруктів

Готуючи фрукти для крихти, припускаючи шматочки фруктів, таких як груша, ревінь або айва, або запікаючи яблука, додайте шматочок сушеної мандаринової цедри, щоб надати яскравий цитрусовий смак.

4. Суп і рис

Додайте аромат у гарбузовий суп з парою шматочків шкірки мандарина, коли він готується, або киньте шматочок шкірки в рис, коли він готується на пару.

5. Тушковані і повільно приготовані страви

Рагу та запіканки можуть стати набагато смачнішими від аромату сушеної шкірки мандарина. У багатьох китайських стравах, таких як яловичина, тушкована в сої, традиційно використовується шкірка мандарина, а також аніс і кориця. Баранячі рульки можна тушкувати з помідорами, розмарином, чебрецем і мандариновою шкіркою, щоб страва була наповнена яскравим і зігріваючим смаком.

6. Розтоплення

Висушена мандаринова шкірка дуже добре працює як розпалювання. Концентровані олії в шкірці шкірки дозволяють їй дуже добре горіти. Це додасть приємний аромат вашому вогню.

Вас також може зацікавити:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти