Куди використовувати старе варення: багато нових способів

12 листопада 2022, 19:23
Є безліч способів використовувати старе варення не тільки в їжі, а й в побутових питаннях.
джем, варення з вишні,
Основна шкода варення, старого чи ні, це підвищений вміст цукру. / goodfon.ru

Якщо у вас в холодильнику зберігається безліч недоїдених баночок з полуничним, ягідним, абрикосовим і іншим варенням, то доведеться подумати про творчі способи його використання.

1. Заправка для салату. У банку з варенням додайте трохи бальзамічного оцту, оливкової олії, трав, гірчиці, солі та перцю. Енергійно струсіть, поки суміш не змішається, перевірте баланс смаку і полийте зелень салату.

2. Азіатська заправка для салату: використовуйте апельсиновий мармелад або персиково-абрикосове варення і змішайте його з рослинним маслом, соєвим соусом, рисовим оцтом, медом, часником і сіллю. Все до смаку.

відео дня

3. Глазур для їжі. Будь-яке варення, змішане з гірчицею, робить дивовижну глазур для м'яса, темпе та тофу. Ви можете маринувати заздалегідь, або якщо ви не хочете пропустити хрустку скоринку, достатньо помазати пензлем під час приготування. Спробуйте додати в соус для барбекю.

3. Тістечко. Тісто для брауні важко зіпсувати. Ви можете розмішати майже все, що завгодно, і це буде смачно, тому скористайтеся цією можливістю, щоб закінчити решту пів банки варення.

4. Начинка для печива або торта: покладіть тонкий шар варення між двома вівсяними печивами, або зробіть печиво з ложкою варення в центрі, або покладіть начинку з варення на білий пиріг. Ви також можете розбавити варення невеликою кількістю лимонного соку і полити ним торт для глазурі.

5. Бутерброд. Зробіть бутерброди з арахісовим маслом і варенням або вершковим сиром.

6. Запечений Брі. Покладіть на листкове тісто коло сиру брі, змастіть залишками варення і загорніть. Випікати до золотистого кольору і розплавити.

7. Ароматизований йогурт: додайте варення до звичайного йогурту, щоб отримати солодке частування. Те ж саме можна зробити з морозивом.

читайте такожПриголомшливий бісквітний рулет з варенням: простий рецепт на кожен день

8. Приготуйте сироп для варення: замість того, щоб поливати млинці сиропом, розбавте трохи варення окропом і збризніть їм зверху.

9. Освіжіть вівсянку: додайте варення до вівсянки, щоб отримати смачніший і солодший початок дня. Вам не знадобиться коричневий цукор.

10. Приготуйте коктейль. Можна приготувати багато хороших коктейлів, використовуючи джем в якості солодкого компонента. Вивчіть основні поєднання: полуничний, персиковий і ревеневий джеми з віскі, горілка з ягідним або малиновим міксом, джин з абрикосовим джемом або мармеладом.

Багатьох може турбувати питання, наскільки старе варення небезпечно. Основна шкода варення, старого чи ні, це підвищений вміст цукру. Крім того, варення з часом втрачає свої властивості, а якщо воно з кісточками, то ці кісточки можуть навіть бути небезпечними для здоров'я, так як накопичують отруту.

Як використовувати старе варення в городі?

Старе варення краще використовувати не як добриво, а для захисту саду в першій, та й у другій половині літа. Коли настають теплі дні, по саду починають літати шкідники (метелики, мошки), варення розбавляють водою, наливають в широкогорлу посуд і підвішують на гілках дерев. Краще кілька банок. Нічні метелики летять на запах, падають в банку. Залишиться щоранку їх зібрати з посуду, а коли треба, доливати воду.

Вас також може зацікавити:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти