Куди поїхати взимку, аби втекти від українських холодів: поради мандрівникам

20 листопада 2021, 01:50
Боїтеся майбутніх холодів та думаєте, куди поїхати взимку? Дізнайтеся про держави, що чудово підходять на проживання протягом кількох місяців.
Ногі_нога_на_ногу_пляж
Де можна провести зиму у моря / Pixabay

Якщо ви давно мрієте проводити зиму в теплому місці біля моря – не відмовляйте собі в цьому задоволенні. Працювати при цьому можна віддалено, а витрати на таку довгу подорож зовсім невеликі, головне правильно вибрати країну. Як це зробити? Зараз розповімо!

Серед українців все популярнішим стає тренд проводити зиму якомога далі від снігу та хуртовини. Наші земляки вибирають для цього як екзотичні країни, так і курорти зовсім недалеко від України. Саме про такі місця сьогодні і піде мова.

Грузія, Батумі

В середньому температура повітря в Батумі взимку становить + 20°C вдень і +14°C вночі. Тут можна орендувати житло за 300 євро на місяць (≈9000 грн). Перевагою Грузії є те, що тут невелика різниця в часі з Україною – всього 1 година. Це дозволить комфортно працювати з українськими офісами.

відео дня

Іспанія, Канари

Житло на Канарах обійдеться приблизно в 400 доларів на місяць (≈10 500 грн). Різниця в часі з Україною становить 2 години. Взимку тут досить тепло – температура рідко опускається нижче + 20°C.

Португалія

Взимку в Португалії трохи холодніше, ніж у попередніх країнах. Температура тут становить близько 15 градусів. Вартість житла 400-500 євро на місяць (≈12-15 тис.грн), різниця в часі з Україною – 2 години.

Португалія – країна з самобутньою культурою, дивовижною природою, унікальною архітектурою, приємним кліматом, кухнею і багатою історією. До Португалії їздять цілий рік, тому що погода там завжди підходить для екскурсій і прогулянок.

Єгипет, Дахаб

Єгипет
Єгипет / Pixabay

Ціни на житло тут досить демократичні – від 280 євро в місяць (≈8400 грн). Температура тут рідко падає нижче 22 градусів, а різниця в часі з Україною – всього годину. Клімат Єгипту дозволяє майже цілий рік засмагати і навіть купатися в морі – проте взимку тут можуть бути досить холодні вітри.

Туреччина, Аланія

Ціни на житло тут ще дешевше, ніж в Туреччині – від 280 євро в місяць (≈7500 грн). Температура повітря взимку тут становить близько 18 градусів, різниця в часі - всього годину/

Шрі-Ланка

Улюблене місце "зимівників". Температура взимку тут ідеальна для курорту – понад 30 градусів, житло коштує досить дешево – від 150 євро на місяць, або 4500 в гривнях.

Кіпр

Кіпр, Ларнака
Кіпр, Ларнака / Pixabay

Кіп – популярний серед мандрівників, тому житло тут коштує дорожче. Воно обійдеться вам близько 600-800 євро на місяць (≈18-24 тис.грн). Взимку на Кіпрі прохолодніше, ніж в популярному Єгипті – близько 18 градусів. Різниця в часі відсутня.

Таїланд

Ще одна країна, популярна серед туристів взимку. Температура тут теж не опускається нижче 30 градусів, а житло можна орендувати за 300 євро в місяць (≈9000 грн).

З недоліків – відносно велика різниця в часі, яка становить 4 години.

море_пляж_віддих_таїланд
Таїланд / 1zoom.ru

Нагадаємо, що 9 листопада ЄС оновив "зелений список" країн для туристів. Україна до нового переліку вже не потрапила. Однак остаточне рішення про те, чи пускати українських туристів, кожна країна приймає індивідуально.

Мандрівникам не потрібно засмучувати, адже виїхати є куди. Так, Латвія, Греція, Франція, Словаччина, Кіпр, Естонія, Швеція, Хорватія, Чехія, Данія, Австрія, Бельгія, Іспанія, Ірландія та Нідерланди оголосили, що не закриватимуть свої кордони для громадян України.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти