Кулінарна хитрість: в якому порядку тушкувати овочі, щоб не вийшла розмазня

27 червня 2023, 17:19
1000
Для того, щоб у вас вийшло фантастичне овочеве рагу, ділимось із вами простим трюком.
рагу, овощи
В якому порядку тушкувати овочі? / Колаж: Главред. фото: ua.depositphotos.com

Усім відомо, що літо багате на величезну кількість різноманітної городини. Тому це найкращий час для приготування різноманітних смаколиків із овочів та фруктів. Чудовий варіант бомбічної літньої страви – овочеве рагу. Здавалось би, що рагу готувати дуже просто – нарізали овочі, кинули їх у каструлю чи сковороду і далі готуємо до готовності. Проте не завжди рагу виходить таким апетитним, як хотілося б. Досить часто рагу має досить неапетитний вигляд, оскільки якісь овочі переварилися, а якісь навпаки – недоварилися. Главред розповідає, в якому порядку тушкувати овочі, щоб вони не перетворилися на кашу.

Для того, щоб у вас вийшло фантастичне овочеве рагу, ділимось із вами простим трюком. Після того, як всі овочі помили, почистили та нарізали, відкриваємо вам секрет, як правильно тушкувати овочі.

Найдовше готується картопля, білокачанна капуста, морква, квасоля та баклажани. У зв'язку з цим, якщо у рецепті вашого рагу є якісь із цих овочів, то їх потрібно тушкувати першими. Скільки тушкуються овочі? На їх приготування відводиться 25-30 хвилин.

відео дня

Трішки менше готується цвітна капуста, буряк, цибуля, кабачки та цукіні. На їхнє приготування у вас піде максимум 15 хвилин. Тому їх потрібно додавати до решти овочей приблизно через 10 хвилин після початку приготування.

На третьому місці по часу приготування йде солодкий перець та зелений горошок. Ці смачні та корисні овочі готуються на 5 хвилин менше, ніж попередні. Вам знадобиться всього 10 хвилин.

І насамкінець, за 5 хвилин до закінчення приготування, додаємо до нашої страви нарізані томати.

Тепер ви знаєте, як довго треба тушкувати овочі, щоб вони добре приготувалися та не були у результаті схожі на кашу, незрозумілої консистенції. Готуйте з любов'ю та дивуйте близьких неймовірними кулінарними шедеврами!

Вас може зацікавити:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти